Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prins Carl Philip om sitt liv som pappa

Prins Carl Philip hjälpte till i motion capture-studion hos företaget Dice. Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ
"Det är fascinerande vad man kan göra", säger prins Carl Philip. Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ

När prins Carl Philip var yngre njöt han av att få drömma sig bort i datorspelens värld.

Men snart är han tvåbarnspappa.

– Jag har inte haft tid på ett tag, säger han.

På fredagen besökte prins Carl Philip spelföretaget Electronic Arts och Dice. Där fick han följa processen i hur den svenska speljätten skapar sina välkända spel, som "Battlefield" och "Mirror's edge".

Han fick också hjälpa till i företagets motion capture-studio och hålla i kameran när en skådespelare spelade in rörelser till ett kommande "Star wars"-spel.

– Det är fascinerande vad man kan göra. Det är nästan svårt att veta om man är i verkligheten eller i spelet, säger prins Carl Philip.

Hur är prinsens relation till spel, spelar ni ofta?

– Det är klart att det är en fantastisk värld att få drömma sig bort i. Men jag har inte haft tid på ett tag. Nu med min son så blir det lite mindre såklart.

Prins Carl Philip i motion capture-studion hos Dice. Han höll i kameran samtidigt som en skådespelare spelade in rörelser till ett kommande spel. Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ

"Lysande exempel på kreativitet"

Något favoritspel aktar sig prinsen för att peka ut.

– Det varierar. Jag tror att många spelar olika scenarior och olika spel och man kanske är kvar i de världarna och spelar under längre tid. Så det varierar.

Under besöket, som gjordes ihop med Kungliga ingenjörsvetenskapsakdemien, hyllade prins Carl Philip den svenska spelnäringen.

– Det är fantastiskt. Dice är ett lysande exempel på kreativitet och är en fantastisk möjlighet att visa vad vi är duktiga på. Det är ett svenskt, men också internationellt stort, företag. De flesta har nog tagit del av något spel som Dice har gjort.

Carl Philip: "Inte spelat så mycket"

Men trots den vurm för spel som prinsen ville förmedla under besöket blir det lite spelande för honom själv. Inte ens racingsimulatorer använder prinsen, trots sin karriär inom racing i det verkliga livet.

– Tyvärr inte. Men jag vet att det är väldigt många som använder det hjälpmedlet, simulatorer, både i F1 och i andra sammanhang. Men jag har inte spelat så mycket så, säger Carl Philip.

Prins Carl Philip på racingbanan. Foto: OLLE SPORRONG