Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip och Sofias drömsemester i solen

Drottning Silvia, prinsessan Sofia, prins Carl Philip och kung Carl Gustaf vid polobanan i Wellington. Foto: Mike Jachles / SplashNews.com/ IBL / Splash, Pho
Hur länge kungligheterna stannar i USA är oklart.Foto: Mike Jachles / SplashNews.com/ IBL / Splash, Pho
Drottning Silvia tillsammans med prinsessan Sofia. Foto: Mike Jachles / SplashNews.com/ IBL / Splash, Pho
Foto: Mike Jachles / SplashNews.com/ IBL / Splash, Pho
Foto: Mike Jachles / SplashNews.com/ IBL / Splash, Pho

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har lämnat vintern, mörkret och kylan i Sverige och i stället rest till solen och värmen i Florida i USA.

På bilder från USA syns även kung Carl Gustaf och drottning Silvia tillsammans med prinsparet. 

Efter att hela kungafamiljen för första gången på tre år firat jul tillsammans i Sverige har nu både kungaparet och prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämnat Sverige och begett sig till Florida i USA.

På bilder från USA syns de fyra tillsammans i orten Wellington, strax norr om Miami. Där syntes de fyra i publiken på International Polo Club, där hästpolotävlingen Joe Barry Memorial Cup ägde rum. 

På bilderna ses både drottning Silvia, kungen, prinsessan Sofia och prins Carl Philip följa matchen med stort intresse. Kung Carl Gustaf tar även fram en systemkamera för att ta lite bilder.

Orten Wellington ligger i Palm Beach County, som ligger längst med delstaten Floridas östra kustremsa.

En som träffade på prinsessan Sofia och prins Carl Filip under deras semester var svenska Emma Agnesson med familj som under onsdagen av en slump råkade stöta på prinsparet i Miami Beach. 

Sofia tvekade inte på att ställa upp på en bild.

Emma Agnesson från Sjöbo i Skåne råkade springa in i prinsessan Sofia i Miami Beach. Även Carl Philip var med.Foto: PRIVAT
Kungen vid polobanan.Foto: Mike Jachles / SplashNews.com/ IBL / Splash, Pho

Flyttade till USA under hösten

I höstas flyttade prinsessan Madeleine tillsammans med maken Chris O'Neill och resten av familjen till Florida i USA.

Många trodde att familjen skulle bosätta sig i Chris O'Neills  309 kvadratmeter stora semesterhus i West Palm Beach, men Chris sålde huset i somras med en vinst på närmare 15 miljoner kronor. 

I stället har Madeleine och familjen flyttat in i ett lummigt villaområde bland palmerna i Miami.

Huset är drygt 750 kvadratmeter och har sju sovrum och lika många badrum.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med prins Nicolas och prinsessan Adrienne.Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Miami, Florida.Foto: CELSO DINIZ / CELSO DINIZ

Mäklarannonsens beskrev bostaden som ett exklusivt boende ”som kombinerar husets charmiga Floridastil med alla önskvärda moderniteter och lyx”

– Vi trivs jättebra, barnen är väldigt glada i sina nya skolor och det fungerar jättebra, sa Madeleine i början på oktober i en stor intervju på FN:s högkvarter i New York.

”Nu börjar vardagen igen”

Familjen var hemma i Sverige under jul och nyår, men reste därefter tillbaka till USA.

– Nu börjar vardagen igen för prinsessan med familj, sa hovets informationschef Margareta Thorgren förra veckan. 

 

Kungligheterna tillsammans vännerna Antonia Ax:son Johnson och Göran Ennerfelt. Foto: Mike Jachles / SplashNews.com/ IBL / Splash, Pho

Kronprinsessan Victoria och familjen syns dock inte till på bilderna. Så sent som förra veckan skickade kungahuset en vintrig hälsning på sin Instagram – där hela kronprinsessfamiljen åkte utförsåkning i Trysil i Norge.

Det är ännu inte bekräftat huruvida Kung Carl Gustaf och de andra hälsar på Madeleine. 

– Hovet kommenterar inte kungafamiljens privata tid under julhelgerna, skriver Margareta Thorgren, hovets informationschef i ett sms.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.