Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip och Sofia semestrar i Kapstaden

Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip syntes till av andra svenska turister när de promenerade i Kapstaden tillsammans med Prins Alexander.Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Prinsessan Sofia har sedan tidigare ett stort engagemang i Sydafrika genom sitt välgörenhetsprojekt Project Playground.Foto: Andreawillmore / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO
Enligt kungahuset handlar det om en privat resa.Foto: Sven Lindwall

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och sonen Prins Alexander är på semester i Sydafrika.

De syntes till av svenska turister under en promenad i Kapstaden.

Enligt kungahuset handlar det om en privat resa.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip syntes till av andra svenska turister när de promenerade i Kapstaden tillsammans med Prins Alexander.

Kungahuset har inte kommunicerat ut mycket angående resan, utan säger att det är en privat resa och att de därför inte kommer kommentera den ytterligare.

Engagemang i Sydafrika

Prinsessan Sofia har sedan tidigare ett stort engagemang i Sydafrika genom sitt välgörenhetsprojekt Project Playground.

Projektet startades 2010 med Frida Vesterberg i Sydafrika och har som syfte att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid efter skolan.

Sedan togs det vidare till Sverige där projektet ska hjälpa nyanlända barn att integrera sig i Sverige.

Prinsessan Sofia är i dag hedersordförande i Project Playground.

Äger en lägenhet i Kapstaden

Sedan november 2014 har prinsessan Sofia en lägenhet värd 1,3 miljoner kronor inne i centrala Kapstaden, som Expressen tidigare har skrivit om.

I det exklusiva huset finns allt från en stor pool till ett välutrustat gym och ligger på nära avstånd till hennes livsverk Project Playground.

I området kring bostadshuset ligger några av de mest exklusiva matvarubutikerna och i samma hus finns ett av områdets mest populära kaféer. Nere på strandpromenaden, bara ett par hundra meter från huset, trängs restaurangerna och barerna med varandra.

Till vänner hemma i Sverige har Sofia berättat om lägenhetsinköpet i Kapstaden och att hon planerar att tillbringa en längre tid varje år i Sydafrika.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.