Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carl Philip och Sofia lämnar mottagningen

Strax före 17.30 på fredagen – ungefär fem och en halv timme efter att ceremonin drog i gång inne i slottskyrkan – sågs prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämna mottagningen.
Foto: Sven Lindwall
Varken prinsessan Sofia eller prins Carl Philip sågs bära på dagens huvudperson, prins Alexander, när de lämnade tillställningen.
Foto: Sven Lindwall

Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämnat mottagningen efter sonen prins Alexanders dop.

Och lillprinsen skötte sig strålande under hela tillställningen.

På fredagen döptes prins Carl Philips och prinsessan Sofias första barn: prins Alexander. En tillställning för runt 150 gäster i Drottningholms slottskyrka.

Bland gästerna märktes kungligheter, politiker – och så klart familj och vänner.

Alexander skötte sig fint

Dopceremonin inne i kyrkan bjöd på bland annat en otålig och rastlös Leonore, ett gosigt möte mellan de båda prinsarna Oscar och Alexander – och en överraskning från kungen i form av dubbel salut.

Och huvudpersonen prins Alexander skötte sig strålande.


LÄS MER: Så var stämningen i kyrkan under dopet


Lunch för en del av gästerna

Det blev en trevlig tillställning för de många inblandade, som efter ceremonin i slottskyrkan gick runt, från parksidan till sjösidan och huvudentrén till Slottet för efterföljande mottagning. Där bjöds det på lunch för en bråkdel av de inbjudna, i form av mozzarellasallad, rödtungafilé och minitarte på caramel.


LÄS MER: Malin Roos: Sofias favoritdikt var den finaste stunden


Strax före 17.30 på fredagen – ungefär fem och en halv timme efter att ceremonin drog i gång inne i slottskyrkan – sågs prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämna mottagningen.

Här lämnar prins Carl Philip mottagningen.
Foto: Sven Lindwall

Lämnade mottagningen – utan Alexander

Bara minuter tidigare fångades Sofia på bild där hon stod i fönstret, lutade sig ut och tittade ut över entrén till slottet.

Varken prinsessan Sofia eller prins Carl Philip sågs bära på dagens huvudperson, prins Alexander, när de lämnade tillställningen. Kanske föll den lotten på en av hans fem faddrar: Kronprinsessan Victoria, Lina Frejd, prinsessan Christinas son Victor Magnuson, Jan-Åke Hansson och prinsessan Sofias vän från Älvdalen Cajsa Larsson.

På flera bilder ser man hur även övriga gäster lämnar slottet, och därmed verkar det vara punkt för dopet av kungens och drottningens femte barnbarn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.