Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip och Sofia i podd: "Väldigt viktigt"

Sofia och Carl Philip gästar podcasten "Jakten på likes". Redan nu kan man lyssna på ett utdrag ur podden.
Foto: Henrik Montgomery/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse bildades i samband med parets bröllop i juni 2015. De två primära verksamhetsområdena är att jobba mot hat och mobbning på nätet, samt att motverka mobbning på grund av dyslexi.
Foto: Sven Lindwall

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gör debut – och medverkar i en podcast.

Nu kan du lyssna på ett smakprov från intervjun med paret.

– Det här är absolut den första podden som vi är med i, säger prinsessan Sofia i "Jakten på likes" som har premiär på onsdag.

På onsdag debuterar prins Carl Philip och prinsessan Sofia som gäster i en podcast. De intervjuas i det första avsnittet av "Jakten på likes", en podcast som produceras och ges ut av deras egen stiftelse.

Programledare för podcasten är Isa Galvan och Linnea Holst och syftet med podcasten är att göra det lättare för föräldrar att prata med sina barn om sociala medier.

I ett smakprov som laddats upp på stiftelsens hemsida kan lyssnarna höra klipp ur de olika avsnitten – bland annat ur det avsnitt där Carl Philip och Sofia är gäster.

– Det här är absolut den första podden som vi är med i. Det känns väldigt viktigt att vara här. Den tar ju upp de frågor som vi brinner för, säger prinsessan Sofia i podcasten.


LÄS MER: Sofias känslosamma tal


Carl Philip själv har dyslexi och har behövt utstå offentlig kritik på grund av det.
Foto: Olle Sporrong

Carl Philip: "Man tar åt sig"

Målgruppen för podcasten är föräldrar och målet är att minska kunskapsglappet mellan unga och vuxna när det gäller sociala medier.

– Det är svårt att veta hur man ska agera, var man kan få hjälp, vad som är okej och vad som inte är okej.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse bildades i samband med parets bröllop i juni 2015. De två primära verksamhetsområdena är att jobba mot hat och mobbning på nätet, samt att motverka mobbning på grund av dyslexi. Verksamheten kommer från parets personliga engagemang. Carl Philip själv har dyslexi och har behövt utstå offentlig kritik på grund av det.

– Jag kan ju säga: "Läs inte kommentarerna eller ta inte åt dig", men det är ju så himla svårt. Man tar ju åt sig och det har ju jag också känt, säger han i podcasten.


LÄS MER: Prinsparet: "Hat känns oavsett vem du är"


Isa Galvan och Linnea Holst är programledare för podden.
Foto: Prinsparets Stiftelse

Programledarna om kungligheter i studion

I en intervju med programledarna Isa Galvan och Linnea Holst på stiftelsens hemsida berättar duon om hur det var att ha Carl Philip och Sofia som gäster i studion.

– Spännande! Vi hade träffat dem innan och det räckte för att vi skulle känna oss bekväma och förväntansfulla inför inspelningen. För det är så prinsen och prinsessan är som personer, öppna, omtänksamma och otroligt varma. Prinsparet inspirerar verkligen och vi är glada att få göra detta tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.