Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia flyttat in till Villa Solbacken. Foto: OLLE SPORRONGNu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia flyttat in till Villa Solbacken. Foto: OLLE SPORRONG
Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia flyttat in till Villa Solbacken. Foto: OLLE SPORRONG
Prins Alexander flyttar förstås med sina föräldrar. Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SEPrins Alexander flyttar förstås med sina föräldrar. Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SE
Prins Alexander flyttar förstås med sina föräldrar. Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SE
Prins Alexander flyttar förstås med sina föräldrar. Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SEPrins Alexander flyttar förstås med sina föräldrar. Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SE
Prins Alexander flyttar förstås med sina föräldrar. Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SE

Carl Philip och Sofia har flyttat till nytt hus

Publicerad

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Alexander har äntligen fått flytta in till Villa Solbacken.

Flytten har pågått under våren – och nu är de klara.

– Jag kan bekräfta att familjen nu är folkbokförd på adressen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har under lång tid renoverat Villa Solbacken på Djurgården.

Nu är de äntligen helt klara. Expressen kan avslöja att prinsparet och lille Alexander från och med i dag, fredag, är bosatta i den anrika villan.

Hovet bekräftar uppgiften.

– Ja, jag kan bekräfta att familjen nu är folkbokförd på adressen, säger informationschef Margareta Thorgren.

Villa Solbacken ligger ute på Djurgården och fanns i prins Bertils ägo och testamenterades till Carl Philip, som ärvde den efter att prinsessan Lilian avlidit. Hon hade nyttjanderätt fram till sin död.

Fyra sovrum

Det är ett imponerande hus som Carl Philip och Sofia nu har att flytta in i ute på Djurgården i Stockholm. 

På entréplan finns, erfar Expressen, ett kök med anslutande matsal, två salonger, wc och ett kontor med förvaring för kläder.

Villa Solbacken.Foto: SVEN LINDWALL

På övervåningen finns den mer privata delen av bostaden. Här stoltserar prinsparet med hela fyra sovrum – tre mindre och ett ”master bedroom”. Det större sovrummet har ett eget badrum och en tillhörande walk in closet.

Till de tre mindre sovrummen finns ett barnbadrum som är specialanpassat för allra yngsta – och kortaste – medlemmarna av prinsfamiljen. Carl Philip och Sofia har just nu en son, prins Alexander, och ytterligare ett barn på väg i september.

Renoveringen av Villa Solbacken är bekostad av prinsparets privata pengar.

Prinsessan Madeleines bästa vän har inrett

Under lång tid har villan renoverats och Expressen har sedan tidigare kunnat avslöja planlösningen och att prinsessan Madeleines bästa vän Louise "Lussan" Gottlieb stått för inredningen

Då, i maj, hade paret just börjat sin inflyttningsprocess från en bostad ute på Drottningholms slottsområde.

– De flyttar in successivt. Flytten beräknas vara klar innan sommaren, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, då.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.