Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carl Philip och Sofia flyttar in i drömhuset

Carl Philip skjuter vagnen utanför Villa Solbacken. Foto: SVEN LINDWALL
Prinsen och prinsessan Sofia hade med sig hunden Siri på promenaden. Foto: SVEN LINDWALL
Nu får de flytta in i Villa Solbacken. Foto: SVEN LINDWALL

Det är full aktivitet vid Villa Solbacken, som nu blir prins Carl Philips och Sofias nya hem.

Paret pysslade hela dagen i sitt nyrenoverade hus.

I går eftermiddags tog paret en paus i flyttbestyren och njöt av en promenad i solen på Djurgården.

Carl Philip, Sofia och lille Alexander har fått vänta länge på sin flytt från Sjöpaviljongen vid Drottningholms slott till Villa Solbacken på Djurgården.

Men nu är det klart.

Totalrenoveringen av tvåvåningsvillan har tagit tid och stoltserar med fyra sovrum och badrum som allt det som kan behövas. Carl Philip och Sofia har redan lille Alexander och i september väntar familjen tillökning.

Villa Solbacken på Djurgården har renoverats enligt önskemål från Carl Philip och Sofia. Foto: SVEN LINDWALL

Huset har fått en mer öppen planlösning än tidigare.

I går var var det full aktivitet utanför villa Solbacken, det var hantverkare och andra bilar som har samband med flytten som var på plats vid prinsparets nya bostad. 

Efter en lång dags flyttbestyr i Villa Solbacken kunde Carl Philip och Sofia ta sig en rejäl bensträckare och promenera i solen på Djurgården.

Hunden Siri var med

I släptåg var även hunden Siri, en borderterriertik, som kunde inspektera de nya omgivningarna där hon kommer att kunna gå många gånger varje dag.

Nu får Sofia och Carl Philip flytta in i Villa Solbacken. Foto: SVEN LINDWALL

Det är prinsessan Madeleines bästa vän, Louise ”Lussan” Gottlieb, som har inrett Villa Solbacken och har hjälpt Carl Philip och Sofia under hösten och våren med många praktiska detaljer inför flytten.

Expressen har tidigare berättat att det på entréplan i Villa Solbacken finns ett kök med anslutande matsal, två salonger, wc och ett kontor med förvaring för kläder. Det är meningen att prinsparet ska kunna ta emot gäster både i privata sammanhang och vid officiella tillfällen då de har uppdrag som prins eller prinsessa.

 

LÄS MER: Kungaparet hyllas stort: "Fantastiskt"

 

Nyfikenheten runt flytten har varit stor. Villa Solbacken byggdes 1930. Prins Bertil har ägt huset och själv bott där tillsammans med prinsessan Lilian. För 20 år sedan testamenterade han villan till Carl Philip, som nu kan flytta in där med sin familj. Lilian bodde där till sin död 2013.

Lilian bodde på Villa Solbacken fram till sin död. Foto: PATRIK ÖSTERBERG

Om undervåningen är både privat och för officiellt bruk så är övervåningen desto mer för Carl Philip och hans familj. Där finns ett vardagsrum och fyra sovrum, varav ett så kallat "master bedroom" och tre mindre. I det större av sovrummen finns både en stor garderob, "walk in closet" och ett eget badrum.

Sovrum får barnbadrum

Med tanke på att Alexander nu finns och att ytterligare ett syskon är på väg har ett av de mindre sovrummen fått ett barnbadrum så att den nya generationen småttingar kan tvätta sig och leka.

Längst ner i huset, i källaren, finns nödvändigheter som förråd, fläktrum, tvättstuga, dusch och toalett.

Prins Carl Philip, prins Alexander och prinsessan Sofia lämnar Villa Solbacken och går på kvällspromenad på Djurgården. Foto: SVEN LINDWALL

Carl Philip har bott på en rad ställen i Stockholm efter sin examen. Till en början bodde han i en lägenhet på Slottsbacken vid Kungliga slottet. När han flyttade ihop med prinsessan Sofia valde de en våning i ett flerfamiljshus på Blockhusudden på Kungliga Djurgården. 

Därifrån flyttade man vidare till Lovön och Drottningholms slott där de flyttade in i Sjöpaviljongen.

Och nu blir Villa Solbacken alltså ny bostadsadress.

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger i en kommentar om prinsparets flytt:

- De flyttar in successivt. Flytten beräknas vara klar innan sommaren.