Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip fyller år – firar med familjen

Följ senaste nytt i Expressen TV.
En ny bild på Carl Philip.
Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
Prins Julian växer och mår bra, meddelar kungahuset.
Foto: PRINS CARL PHILIP/ KUNGL.HOVSTATERNA / TT NYHETSBYRÅN
Bröderna med pappa Carl Philip tidigare i vår.
Foto: Kungahuset
Sofia och Carl Philip tillsammans med barnen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Hipp hipp hurra!

I dag fyller prins Carl Philip 42 år – och får fira sin första födelsedag som trebarnspappa.

På Kristi himmelfärddag firade prins Carl Philip sin 42:a födelsedag. Och Stockholm bjöd på sol och ljumna vindar dagen till ära.

Hovet firade prinsen genom att publicera en bild på honom på kungahusets Instagramkonto. Bilden, där Carl Philip är klädd i mörk uniform, är tagen på Slottet. Snabbt fick bilden tusentals gilla-markeringar och hundratals kommenterade och gratulerade prinsen på födelsedagen.

Carl Philip och prinsessan Sofia är nyblivna trebarnsföräldrar. 26 mars, för en och en halv månad sedan, föddes familjens senaste tillskott prins Julian. Sedan tidigare har de sönerna Gabriel, 3, och Alexander, 5.

Exakt hur barnen och Sofia firade Carl Philips födelsedag är oklart – men det blir i liten skala, enligt hovet.

”Prinsen firar sin födelsedag privat med sin familj. Då vi fortfarande är i pandemin firas han utifrån restriktionerna”, skrivet hovets informationschef Margareta Thorgren i en kommentar.

Prins Julian växer och mår bra

Kungen och Silvia, som just nu befinner sig på Öland, är båda fullt vaccinerade mot covid-19. De har fått träffa lillprins Julian och hans syskon och föräldrar under våren. 

”Prins Julian växer och mår bra liksom hans storebröder”, skriver Margareta Thorgren.

Carl Philip föddes på Stockholm slott 1979 och är hertig av Värmland. Han föddes under viss dramatik då han kom till världen tidigare än beräknat. 

Egentligen skulle Carl Philip blivit en juni-bebis, och pappa Kungen befann sig i Tyskland när den lille prinsen ville titta ut.

https://www.instagram.com/p/COzfkJ8A0SX/

Se när nyfödde prinsen åker hem

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia utanför sjukhuset efter förlossningen i mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.