Carl Philip: "Det hade kanske varit enklare"

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Prins Carl Philip och Sofia ser fram emot att dela sin bröllopsdag med svenska folket.

Men de funderade flera gånger över att ha ett litet bröllop i stället.

– Det hade kanske varit enklare, säger prins Carl Philip till SVT:s Ebba von Sydow i programmet "Sofia och prins Carl Philip".

Prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop är kanske årets mest bevakade fest och svenska folkets intresse tycks omättligt. Men paret har flera gånger tänkt på att dra sig undan strålkastarljuset och säga "ja" till varandra mer privat. I SVT:s program "Sofia och prins Carl Philip" avslöjar nu det blivande brudparet att de flera gånger funderade över att ha ett litet bröllop i stället.

– Många gånger, säger Sofia till SVT och skrattar.

Carl Philip tillägger:

– Det hade kanske varit enklare. Men vi båda kände att det är en möjlighet och självklarhet att dela vår stora dag med alla, säger han till SVT.

Få saker så fina som kärleken

Sofia Hellqvist understryker vikten av att fira kärleken.

– Det är få saker som är så fina att fira som kärleken. Det kan behövas att fira kärleken ibland, säger hon till SVT.

Och svenska folket kommer alltså i allra högsta grad få ta del av kärleksfirandet. Detaljer kring bröllopet justeras in i det sista. Sofias brudklänning ska sitta perfekt, danssteg till bröllopsvalsen ska övas in och bröllopstårtan ska dekoreras. Allt under konstant bevakning från hovet och medier.

På lördag når den stora upptrappningen sin kulmen och Sofia och Carl Philip säger äntligen "ja" till varandra klockan 16.45 i Slottskyrkan i Stockholm. Inför hela svenska folket.

Programmet "Sofia och prins Carl Philip" sänds i SVT1 på fredag den 12 juni klockan 20.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.