Prins Alexander, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Gabriel. Foto: ERIKA GERDEMARK / KUNGAHUSET.SEPrins Alexander, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Gabriel. Foto: ERIKA GERDEMARK / KUNGAHUSET.SE
Prins Alexander, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Gabriel. Foto: ERIKA GERDEMARK / KUNGAHUSET.SE
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på kvällspromenad på Djurgården. Foto: SVEN LINDWALLPrinsessan Sofia och prins Carl Philip på kvällspromenad på Djurgården. Foto: SVEN LINDWALL
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på kvällspromenad på Djurgården. Foto: SVEN LINDWALL

Carl Philip berättar om sitt och Sofias mysiga villaliv

Publicerad

HONGKONG. Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia bott på Villa Solbacken i snart ett halvår.

Med den nya lille familjemedlemmen – Gabriel – stormtrivs familjen.

– Vi bor precis längs kanalen. Det är väldigt mysigt, säger Carl Philip.

Prins Carl Philip kör Volvo, har en borderterrier – och bor i villa på Djurgården. ”Volvo, villa och vovve”-livet stämmer verkligen in på Carl Philip och Sofia.

Under sitt officiella besök i Hongkong berättade han om just det. När han besökte en skola frågade en svensk elev, i dag bosatt i Hongkong, var prinsen bor.

– Just nu har jag, min fru och våra två barn flyttat in på Djurgården. Vet du var Djurgården ligger? Vi bor precis längs kanalen. Det är väldigt mysigt.

LÄS OCKSÅ: Prins Carl Philip togs emot som en rockstjärna i Hongkong

Villa Solbacken.Foto: SVEN LINDWALL

Carl Philip berättade för barnen om sina intressen

Prinsen syftar på Villa Solbacken som ligger ute på Djurgården. Huset tillhörde prins Bertil. Han hade testamenterat bostaden till Carl Philip. Prinsessan Lilian hade dock nyttjanderätt till bostaden fram till sin död 2013.

Carl Philip, Sofia och lille Alexander flyttade in i somras. Och nu har de ju fått tillökning med lilla Gabriel som också bor där.

Barnen – som enligt deras lärare normalt sett är mycket mer pratsamma – var lite återhållsamma med frågor men hann i alla fall med att fråga vad Carl Philip gillar att göra på fritiden.

– Jag tycker om sport! Åka skidor, fotboll eller vad som helst. Det får mig att må bra, sa han och la till:

– Sedan är jag väldigt intresserad av grafisk design också.

LÄS OCKSÅ: Här festar Hagasessan med prins Carl Philip

Prins Carl Philip berättade för barnen om sina intressen.Foto: DAVID SICA / STELLA

Prinsen om Hongkong: ”Jag tycker att det är jättefint här!”

Prins Carl Philip berättade också om sin relation till Asien för eleverna.

– Det är min första gång i Hongkong. Jag har varit i Asien och Kina tidigare, men inte i just Hongkong. Jag tycker att det är jättefint här!

Några av eleverna var nyfikna på vad Carl Philip hade valt att studera. Han berättade då om sina studier i lantbruk vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

– Min familj har en gård i Sverige och jag ville få mer kunskap om hur man tar hand om den. Jag ville också se hur det går till med hela kedjan med mat, ”från jord till bord”.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.