Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip berättar om sitt och Sofias mysiga villaliv

Prins Alexander, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Gabriel.
Foto: ERIKA GERDEMARK / KUNGAHUSET.SE
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på kvällspromenad på Djurgården.
Foto: SVEN LINDWALL

HONGKONG. Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia bott på Villa Solbacken i snart ett halvår.

Med den nya lille familjemedlemmen – Gabriel – stormtrivs familjen.

– Vi bor precis längs kanalen. Det är väldigt mysigt, säger Carl Philip.

Prins Carl Philip kör Volvo, har en borderterrier – och bor i villa på Djurgården. ”Volvo, villa och vovve”-livet stämmer verkligen in på Carl Philip och Sofia.

Under sitt officiella besök i Hongkong berättade han om just det. När han besökte en skola frågade en svensk elev, i dag bosatt i Hongkong, var prinsen bor.

– Just nu har jag, min fru och våra två barn flyttat in på Djurgården. Vet du var Djurgården ligger? Vi bor precis längs kanalen. Det är väldigt mysigt.

LÄS OCKSÅ: Prins Carl Philip togs emot som en rockstjärna i Hongkong

Villa Solbacken.
Foto: SVEN LINDWALL

Carl Philip berättade för barnen om sina intressen

Prinsen syftar på Villa Solbacken som ligger ute på Djurgården. Huset tillhörde prins Bertil. Han hade testamenterat bostaden till Carl Philip. Prinsessan Lilian hade dock nyttjanderätt till bostaden fram till sin död 2013.

Carl Philip, Sofia och lille Alexander flyttade in i somras. Och nu har de ju fått tillökning med lilla Gabriel som också bor där.

Barnen – som enligt deras lärare normalt sett är mycket mer pratsamma – var lite återhållsamma med frågor men hann i alla fall med att fråga vad Carl Philip gillar att göra på fritiden.

– Jag tycker om sport! Åka skidor, fotboll eller vad som helst. Det får mig att må bra, sa han och la till:

– Sedan är jag väldigt intresserad av grafisk design också.

LÄS OCKSÅ: Här festar Hagasessan med prins Carl Philip

Prins Carl Philip berättade för barnen om sina intressen.
Foto: DAVID SICA / STELLA

Prinsen om Hongkong: ”Jag tycker att det är jättefint här!”

Prins Carl Philip berättade också om sin relation till Asien för eleverna.

– Det är min första gång i Hongkong. Jag har varit i Asien och Kina tidigare, men inte i just Hongkong. Jag tycker att det är jättefint här!

Några av eleverna var nyfikna på vad Carl Philip hade valt att studera. Han berättade då om sina studier i lantbruk vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

– Min familj har en gård i Sverige och jag ville få mer kunskap om hur man tar hand om den. Jag ville också se hur det går till med hela kedjan med mat, ”från jord till bord”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.