Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cancerdrabbade Emilia, 7, träffade kronprinsessan

När "Antikrundan" kommer och spelar in i Hagaparken passar kronprinsessan Victoria på att få veta lite mer om ett ärvt föremål.
Emilia, 7, tillsammans med kronprinsessan Victoria.Foto: Sara Friberg

Lilla Emilia har haft en hjärntumör – och fick i torsdags tröst av kronprinsessan Victoria.

Då passade sjuåringen på att trösta tillbaka:

– Jag ville fråga Victoria om hon också har det svårt i livet fast hon är prinsessa. 

Emilia är sju år och har haft en hjärntumör som tagit mycket kraft från henne.

Och i torsdags fick hon sitt livs överraskning när välgörenhetsorganisationen Min stora dag – som arbetar med att ge barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser något att längta till, uppleva och minnas – såg till att ordna ett möte med kronprinsessan Victoria på Slottet i Stockholm.

Emilia, från Skåne, hade med sig sin nyinköpta handväska som hon packat omsorgsfullt med ett fint brev till Victoria. Hon hade också tagit med sig sin stora bok om prinsessor.

– Jag ville fråga kronprinsessan Victoria hur det känns att vara en riktig prinsessa och om hon också har det svårt i livet ibland, fast hon är prinsessa, förklarar Emilia innan hon i sällskap med bland annat systern Maja stegade in på Slottet.

Lotsades upp till den Blå salongen

Där lotsades familjen upp till den Blå salongen i prinsessan Sibyllas våning. Där väntade de mysiga sofforna, den stora sprakande brasan och det dignande kakbordet.

För Emilia och Victoria blev det ett långt, innerligt och avslappnat samtal om allt mellan himmel och jord. Om att kronprinsessan bodde sina första år på Slottet, om vilken kung i ordningen hennes pappa är, och om att diadem kräver en massa hårnålar för att sitta kvar på huvudet.

Victoria berättade också att det gäller att se upp när man går nerför trapporna till Nobelbanketten i långklänning. Och så pratade kronprinsessan och Emilia om livet – om att det går upp och ner.

Emilia och hennes syster hann dessutom upptäcka att det gick jättebra att leka och springa runt på Slottet. Och att kakorna på faten till deras stora glädje hela tiden fylldes på.

Emilias cancertumör opererades bort för ett år sedan. Den efterföljande behandlingen är också avslutad.

Det var ingen brist på kakor när Emilia och Victoria träffades.Foto: Sara Friberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.