Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Camillas nya roll – blir deckarkaraktär

Här är brittiska kungahuset
Hertiginnan Camilla.Foto: I-IMAGES / POLARIS
Författaren Peter James.Foto: Wikimedia

Hertiginnan Camilla är väldigt förtjust i deckarkaraktären Roy Grace. 

Nu visar det sig att kungligheten själv kommer att vara en karaktär i nästa bok i serien, skriver Express – men det blir en överraskning.

– Hon vet inte om det än, säger författaren Peter James.

Peter James deckarserie om polisen Roy Grace har sålts i 20 miljoner exemplar. Nästa år blir böckerna även tv-serie med John Simm i titelrollen. 

James mest berömda beundrare är en kunglighet. När hertiginnan Camilla förra månaden gav sina boktips hyllade hertiginnan Roy Grace-romanerna.

– Jag rekommenderar å det varmaste att ni ger dem en chans, sade Camilla, något Peter James tycker var ”otroligt trevligt gjort”.

När hertiginnan nyligen fotograferades i sitt arbetsrum kunde man dessutom se flera Roy Grace-böcker i bokhyllan. 

Böckerna om Roy Grace blir nästa år tv-serie med John Simm i titelrollen.Foto: BRIGHTON PICTURES/SHUTTERSTOCK

”Hon är väldigt charmig, varm och vänlig”

Författaren har träffat hertiginnan flera gånger.

– Jag var på en deckarfestival 2015 när hon kom till ett av evenemangen med prins Charles. Det var då hon berättade för mig att hon tyckte om mina böcker. Jag har alltid tyckt att hon är väldigt charmig, varm och vänlig, säger Peter James.

Sedan dess skickar han hertiginnan ett signerat ex av varje ny bok han publicerar och hon brukar svara med handskrivna brev.

Den senaste Roy Grace-romanen ”Find Them Dead” kom för två veckor sedan. Än så länge har det blivit 16 böcker i deckarserien – och i den 17:e väntar en överraskning för hertiginnan Camilla.

– En medlem i Roys team får en utmärkelse för tapperhet och jag tänker låta Camilla dela ut den, men hon vet inte om det än, säger Peter James.

Boken släpps till våren.

Prins Charles om coronatiden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.