Statsministern välkomnar kungafamiljen. Foto: Martina Huber
Statsministern välkomnar kungafamiljen. Foto: Martina Huber

Brudparet utstrålade kärlek i Stadshuset

Publicerad
Uppdaterad
Brudparet fortsatte att utstråla kärlek under regeringens mottagning i Stadshuset.
Kraftigt försenat - efter hundratals handskakningar - lämnade kronprinsessan Victoria och Daniel mottagningen.
Med en klackspark.
Regnet kom och gick under fredagens festligheter för brudparet.
Men inget kunde stoppa kronprinsessan Victorias och blivande maken Daniel Westlings bröllopsglädje.
Efter lunchen på Sturehofs slott i norra Botkyrka som kungaparet var värd fortsatte uppvaktningen med en mottagning i Stadshuset i centrala Stockholm som regeringen höll i och som statsminister Fredrik Reinfeldt var värd för.

Tittade förälskat

Brudparet anlände tillsammans med kungen och Silvia och Fredrik och Filippa Reinfeldt.
När Victoria och Daniel togs emot av en specialskriven sång visade de återigen sin stora kärlek.
De tog varandra i hand och tittade förälskat på varandra och var hela tiden nära till skratt.
Fredrik Reinfeldt var också på väldigt gott humör och berättade före mottagningen glatt om sin tid i rojalistiska föreningen.

"Många handslag blir det"

Bland de 478 gästerna fanns även kommun- och landstingsföreträdare från hela Sverige.
När gästerna hälsade och gratulerade brudparet gjordes det i länsordning, även statsministern och kungaparet deltog då.
– Folk från 233 kommuner, över 400 personer, hälsade först på Fredrik Reinfeldt, sedan Filippa Reinfeldt, sedan kronprinsessan, sedan Daniel, sedan kungen och sist drottningen. Många handslag blev det, säger Expressens Niklas Svensson som är på plats.
Och det tog sin tid.
Hälsningarna höll inte alls tidsschemat utan drog ut en halvtimme.
– Det tog helt enkelt alldeles för lång tid för folk att hälsa. Men ingen försökte att skynda på utan man lät det bara rulla på, vilket kan tyckas lite märkligt, säger Niklas Svensson.
När det väl var klart bjöd kronprinsessan på sig själv när hon lämnade Stadshuset.

Lämnade – med en blinkning

När hon fick frågan hur det kändes så här bara en dag före bröllopet svarade hon med en blinkning – och med en klackspark, bokstavligen.
– Hon slog i klacken i marken och blinkade som svar på frågan innan hon gick in i bilen, säger Niklas Svensson.
Efter mottagningen bar det i väg till Skeppsholmen och Eric Ericssonhallen för middag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.