Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brorsdotterns vackra sista minne av prinsessan Diana

Privata bilden på prinsessan Diana
Prinsessan Diana.Foto: BRANIMIR KVARTUC / ZUMA PRESS / / BRANIMIR KVARTUC / ZUMA PRESS / SPLASH NEWS
Kapstaden.Foto: SHUTTERSTOCK

Hon var bara fem år när de träffades för sista gången.

Men lady Amelia Spencer är särskilt tacksam för det sista minnet av sin faster, prinsessan Diana.

– Vi hade en fantastisk dag, säger Amelia Spencer till magasinet Hello!

Amelia Spencer, som är dotter till prinsessan Dianas lillebror Charles Spencer, förlovade sig nyligen och intervjuades därför av Hello! I samband med det pratade hon även om sin faster.

– Sista gången jag såg henne var när hon bodde hos oss i Kapstaden under några månader. Jag har ett vackert minne från den tiden, säger Amelia Spencer.

Minnet härstammar från en dag på Noordhoek-stranden i Kapstaden som familjen tillbringade tillsammans med prinsessan Diana.

– Vi sprang omkring och lekte på den vackra stranden och hade en fantastisk dag. Jag njöt verkligen av tiden hon tillbringade med oss. Jag känner mig lyckligt lottad att det minnet är så skarpt. Det var sista gången jag såg henne, säger Amelia Spencer.

Senaste numret av Hello! med lady Amelia Spencer nere till vänster.

Amelia Spencer: ”Diana var en makalös ikon”

Amelia Spencer tycker att hon har vissa likheter med sin faster.

– Jag anser att jag är en person med en stark medkänsla och det är något jag hoppas jag har ärvt av henne. Diana var en makalös ikon som berörde så många hjärtan och liv, säger Amelia Spencer.

Prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris 1997 vid 36 års ålder.

Prinsessan Marie går i Dianas fotspår

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.