Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brittiska prinsessorna hyllas av mamma Fergie

Svenska Tim Vesterberg gifter in sig i den brittiska kungafamiljen.
Prinsessorna Beatrice, 31, och Eugenie, 29, av Storbritannien.Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES
Sarah ”Fergie” Ferguson hyllar döttrarna i ett tal där hon även citerade Rudyard Kipling.Foto: KEITH MAYHEW/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / KEITH MAYHEW/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Prinsessorna Beatrice och Eugenie hyllas av sin mor för att de varit ”starka och ståndaktiga” medan det stormat kring deras far, prins Andrew.

Prins Andrew sparkades nyligen från sina kungliga uppdrag efter en intervju om sin vänskap med den sexbrottsdömde amerikanske miljardären Jeffrey Epstein.

– Mina flickor är fantastiska, säger prinsessornas mamma, Sarah ”Fergie” Ferguson.

Prinsessan Beatrice, 31, och prinsessan Eugenie, 29, har oundvikligen dragits med i dramatiken kring pappa prins Andrew av Storbritannien under hösten.

Beatrices förlovning överskuggades av prins Andrews katastrofintervju med BBC, vilken ledde till att han ombads lämna sina kungliga uppdrag av drottning Elizabeth.

Sedan skandalen kring prins Andrew, 59, och den nu avlidne Jeffrey Epstein, briserade har prinsessorna undvikit att uttala sig i medier, trots den enorma bevakningen.

”Starka och ståndaktiga”

Prinsessorna hyllas nu av sin mamma Sarah Ferguson – hertiginnan av York mer känd som ”Fergie” – i ett tal som filmades och sedan delades på Twitter.

– De flickorna är de mest värdefulla blodet i mina vener, hörs hertiginnan, 60, säga innan hon fortsätter:

– Och nu på senaste tiden har de varit så starka och ståndaktiga. Jag tror att vi skiner genom att hjälpa andra och vara osjälviska.

– Flickorna är där, de är ödmjuka, och de bara fortsätter framåt. 

https://twitter.com/AnilaDhami/status/1208709758749945857

Citerar Kipling

Fergie citerar även delar ur dikten ”Om” av Djungelboken-författaren Rudyard Kipling, som beskriver en mans livsråd till sin son.

Hon menar på att döttrarna följer Kiplings uppmaning att ”stå upp när andra sviktar, trots att alla runtomkring misstror”.

– Mina flickor är fantastiska, tillägger hon.

Se intervjun som ledde till att prins Andrew fick sparken:

Prins Andrew intervjuas om Epstein: Får får fråga om sexmöte

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.