Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brittiska kungahuset ska ha hotat tv-kanal

Epstein riskerade 45 år i fängelse.
Jeffrey Epstein.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Amy Robach.Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew.Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Läckt videomaterial visar nyhetsankaret Amy Robach anklaga ABC för att ha stoppat en publicering om Jeffrey Epstein.

Detta efter påtryckningar från den brittiska kungafamiljen.

– Hovet fick reda på det och hotade hos på miljoner olika sätt, hävdar Amy Robach i klippet.

Affärsmannen Jeffrey Epstein hängde sig i sin cell den 10 augusti. Han hade då konfronterats med misstankar om att ha begått sexuella övergrepp mot ett dussintal kvinnor.

Flera har trätt fram för att berätta om Epsteins systematiska våldtäkter. Virginia Roberts hävdade exempelvis att hon hölls som sexslav av Epstein när hon var 15 år.

Han riskerade 45 år i fängelse när han tog livet av sig.

Flera andra män, däribland brittiska prins Andrew, har dragits in i skandalen. Bland annat rapporterar BBC om en kvinna som påstått att Epstein ska ha beordrat henne att ha sex med prinsen.

En domstol kom 2015 fram till att anklagelserna mot prins Andrew inte kunde styrkas och att de skulle tas bort från ett åtal mot Jeffrey Epstein.

Anklagelsen mot brittiska kungahuset

Klippet med nyhetsankaret Amy Robach har publicerats av Project Veritas, en grupp som granskar traditionella medier då man anser att dessa är liberalt vinklade.

Det rapporterar BBC.

https://twitter.com/Project_Veritas/status/1191746719714811904?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1191746719714811904&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Fworld-us-canada-50296742

I klippet berättar Amy Robach att hon haft storyn om Jeffrey Epstein i flera år, men att ABC:s redaktörer gång på gång förhalade publiceringen. Enligt henne själv berodde det på att det brittiska kungahuset fått reda på vad hon visste, och därefter hotade kanalen.

– Det skulle inte sändas. Först och främst sa de: ”Vem är Jeffrey Epstein? Ingen vet vem det är. Det här är en idiotisk story”, säger Amy Robach i klippet om orden från redaktörerna.

Hon säger vidare att kanalen fruktade att inte få intervjua hertiginnan Kate och prins William i framtiden.

Amy Robach har tidigare riktat liknande anklagelser mot ABC, då hon menade att kanalen inte vågade visa en intervju med ett av Jeffrey Epsteins offer. Då försvarade sig kanalen med att hon inte hade tillräckliga bevis.

Expressens korrespondent om Epsteins dödsorsak

För en vecka sedan hittades miljardären Jeffrey Epstein död i sin cell i häktet på Manhattan. Under fredagen kom de officiella resultatet av obduktionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.