Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brandie – kungens stora ögonsten

Kungen och hans bayerska viltspårhund Brandie. Foto: SVEN LINDWALL
Brandie deltog tillsammans med kungaparet på Stenhammardagen. Foto: SVEN LINDWALL

Kungen älskar sin hund Brandie.

De tar dagliga promenader ihop – och ibland får den bayerska viltspårhunden följa med statschefen till arbetet.

Det sägs att hunden är människans bästa vän.

Kung Carl Gustaf är nog benägen att hålla med. Den bayerska viltspårhunden Brandie är kungens lilla ögonsten – och håller både honom och drottning Silvia aktiva. De är dagligen ute och går med Brandie i Drottningholms slottspark och ute på Solliden när de tillbringar sommarmånaderna där.

Brandie är född på nationaldagen den 6 juni och beskrevs, i början av sin tid hos kungaparet, som ”busig och energisk”. Men hon tycks nästan ha gått i kunglig hundskola. När hon i förra veckan deltog i Stenhammardagen ihop med kungaparet och prins Carl Philip var hon otroligt väluppfostrad.

 

LÄS MER: Victoria släpper på tyglarna – förändringen får folk att jubla

Riktig djurvän 

När Brandie är med kungen på jobb får hovets personal ofta turas om att passa hunden – på Stenhammardagen var det kungens sekreterare Heidi Kumlin som rastade Brandie medan matte ägnade sig åt arbete.

Men titt som tätt stack kungen emellan och lattjade med Brandie. Det gjorde även prins Carl Philip som är en riktig djurvän.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.