Kungen och hans bayerska viltspårhund Brandie. Foto: SVEN LINDWALLKungen och hans bayerska viltspårhund Brandie. Foto: SVEN LINDWALL
Kungen och hans bayerska viltspårhund Brandie.  Foto: SVEN LINDWALL
Brandie deltog tillsammans med kungaparet på Stenhammardagen. Foto: SVEN LINDWALLBrandie deltog tillsammans med kungaparet på Stenhammardagen. Foto: SVEN LINDWALL
Brandie deltog tillsammans med kungaparet på Stenhammardagen.  Foto: SVEN LINDWALL

Brandie – kungens stora ögonsten

Publicerad

Kungen älskar sin hund Brandie.

De tar dagliga promenader ihop – och ibland får den bayerska viltspårhunden följa med statschefen till arbetet.

Det sägs att hunden är människans bästa vän.

Kung Carl Gustaf är nog benägen att hålla med. Den bayerska viltspårhunden Brandie är kungens lilla ögonsten – och håller både honom och drottning Silvia aktiva. De är dagligen ute och går med Brandie i Drottningholms slottspark och ute på Solliden när de tillbringar sommarmånaderna där.

Brandie är född på nationaldagen den 6 juni och beskrevs, i början av sin tid hos kungaparet, som ”busig och energisk”. Men hon tycks nästan ha gått i kunglig hundskola. När hon i förra veckan deltog i Stenhammardagen ihop med kungaparet och prins Carl Philip var hon otroligt väluppfostrad.

 

LÄS MER: Victoria släpper på tyglarna – förändringen får folk att jubla

Riktig djurvän 

När Brandie är med kungen på jobb får hovets personal ofta turas om att passa hunden – på Stenhammardagen var det kungens sekreterare Heidi Kumlin som rastade Brandie medan matte ägnade sig åt arbete.

Men titt som tätt stack kungen emellan och lattjade med Brandie. Det gjorde även prins Carl Philip som är en riktig djurvän.

Relaterade ämnen

Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.