Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Victoriadagen: Populära evenemanget flyttas

Se kungens tal till Victoria från Victoriadagen i somras.
Kronprinsessan Victoria på Victoriadagen i somras då hon fyllde 42. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kungafamiljen sitter alltid på första parkett på Victoriadagen – förstås. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Kronprinsessan Victorias födelsedag blir lite annorlunda nästa år. 

Victoriadagens färska arrangör har nämligen beslutat att flytta den uppskattade Victoriakonserten till en ny plats. 

– Vi letade efter ett sätt att tydligare lyfta fram Öland, säger arrangören Stephan Rimér i ett pressmeddelande. 

Victoriadagen den 14 juli har uppmärksammats med en familjefest på Öland sedan kronprinsessan Victoria var barn. Nästa år, när hon fyller 43, blir inget undantag. 

För många har flaggdagen blivit synonym med tv-sända artistuppträdanden och kungafamiljen bänkade på första parkett. Dagen märks inte minst i Borgholm och på Öland, där hela veckan kring Victorias födelsedag fylls med ett späckat program. 

Fram till förra året arrangerades det traditionsenliga firandet av Kai Wieståhl. Men i somras lämnade Ölandsprofilen och legendaren i sammanhanget över stafettpinnen till Stephan Rimér, som bland annat hållit i Idrottsgalan och Guldbaggegalan. 

Stephan Rimér har tidigare berättat att kronprinsessan själv inte brukar vara så aktiv i planeringen, det lämnar hon åt arrangören. Dock har både hon och Daniel genom åren haft speciella önskemål – Tomas Ledin är exempelvis en favoritartist som uppträtt flera gånger på kronprinsessans begäran. 

Ny plats 

Den nye arrangören gjorde inga anmärkningsvärda förändringar i programmet i år, men nästa år blir det annorlunda. Nu kommer nämligen beskedet att platsen för firandet ändras i sommar! Victoriakonserten som tidigare hållits på Borgholms idrottsplats kommer i stället att äga rum på den nya spelplatsen vid Borgholms slott som går under arbetsnamnet Slottsporten. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande. 

Slottsporten ligger utanför Borgholms slotts nordöstra torn och bjuder på utsikt över Borgholms hamn och Kalmarsund.

– Vi letade efter ett sätt att tydligare lyfta fram Öland som spelplats och samtidigt behålla tillgängligheten och den folkliga förankringen. Slottsporten ger oss allt det och möter samtidigt kravet för ett evenemang i tiden och möjliggör fortsatt utveckling, säger Stephan Rimér i ett pressmeddelande. 

Det här är Kronprinsessan Victoria

Föddes 14 juli 1977.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.