Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Belgiska ex-kungen går med på faderskapstest

Albert II, före detta kung av Belgien. Foto: AGENCE / BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN FAMEFLYNET FR
Delphine Boël som hävdar att Albert II är hennes far. Foto: JASPER JACOBS / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Albert II, före detta kung av Belgien, ska göra ett faderskapstest, skriver New York Times.

Anledningen är en kvinna som hävdar att hon är hans dotter. Den 51-åriga konstnären Delphine Boël menar att 84-åriga Albert II, som var kung i 20 år i Belgien, är hennes far.

Enligt Delphine Boël hade Albert II en affär med hennes mamma baronessan Sybille de Selys Longchamps. Mamman har sagt att så är fallet och även Albert II ska först ha bekräftat faderskapet, men sedan inte nämnt det när han tog över kronan.

En domstol i Belgien bestämde redan för sex månader sedan att Albert II måste lämna ett DNA-prov, ett faderskapstest. Till en början vägrade han, men sedan han hotats av ett vite på 5 000 euro per dag ska han gått med på att göra testet.

Kan bli arvinge till miljarder

Han gör det dock under förutsättningen att resultatet hålls hemligt till att Högsta domstolen i Belgien fattat beslut om ett överklagande. Något som kan ta många år.

Delphine Boël kan, om testet bekräftar hennes misstankar, bli arvinge till flera miljarder av Albert II:s förmögenhet enligt New York Times.

– Det här är så smärtsamt för honom. Han är över 80, inte vid god hälsa. Han har genomgått flera hjärtoperationer. Det här är väldigt jobbigt att leva med. Han sa till mig: det här påverkar min hälsa, säger Albert II:s advokat Guy Hiernaux till New York Times.

Albert II var kung i Belgien från 1993 till 2013, när han abdikerade. Hans mor är prinsessan Astrid av Sverige, som senare blev drottning i Belgien.