Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagelser mot prins Andrew: Han utsatte sina döttrar för ett helvete

Prins Andrew blev hårt kritiserad för sin intervju om vänskapen med Jeffrey Epstein.
Prins Andrew med döttrarna prinsessan Eugenie, till vänster och prinsessan Beatrice, till höger.Foto: GERO BRELOER / AP TT NYHETSBYRÅN
Virginia Giuffre säger sig ha blivit tvingad att ha sex med prins Andrew av Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Den nu världskända bilden på en 17-årig Virginia Giuffre – då Roberts – tillsammans med prins Andrew hemma hos Jeffrey Epsteins misstänka hallick, Ghislaine Maxwell i London.Foto: REX/IBL
Prins Andrew.Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanska kvinna som anklagar prins Andrew för att ha tvingat henne till sex säger också att den brittiske kungligheten ”utsätter sina döttrar för ett helvete”.

Virginia Giuffre, 36, säger att hon som minderårig hölls som sexslav av prins Andrews vän, pedofilen och miljardären Jeffrey Epstein.

Giuffre skriver på Twitter att prins Andrew borde ha tänkt på sina döttrar ”innan han bestämde sig för att umgås med kända pedofiler”.

Virginia Giuffre säger att hon känner med prins Andrews vuxna döttrar, prinsessorna Beatrice och Eugenie, som inte undkommit oskadda ur faderns skandal.

Skandalen kring prins Andrew och den nu döde Jeffrey Epstein briserade under hösten, kort efter att prinsessan Beatrice, 31, offentliggjort sin förlovning.

Brittiska medier har rapporterat att Andrews äldsta dotter inte bara tvingats ställa in sin förlovningsfest utan också fått ändra sina bröllopsplaner efter anklagelserna mot prinsen.

”Andrew borde tänkt på dem”

I ett inlägg på Twitter skriver Virginia Giuffre om prinsessorna av York:

”Jag lovar att de går igenom ett helvete, jag skulle inte önska någon det, jag har inga problem med dem.”

Hon skriver vidare:

”Deras pappa borde tänkt på dem innan han bestämde sig för att spendera tid med kända pedofiler och till och med delta i deras övergrepp.”

Virginia Giuffre, som då hette Roberts, anställdes som ”personlig massös” åt Epstein när hon bara var 16, och hävdar att hon hölls som hans sexslav under flera år.

Hon säger sig ha tvingats till att ha sex med prins Andrew vid tre tillfällen år 2001, när hon bara var 17 år gammal.

Prins Andrew ställde upp i intervju med BBC

Giuffres publika anklagelser ledde till att prins Andrew ställde upp på en intervju med BBC där han bestämt förnekade att han ens har träffat amerikanskan – trots bildbevis på motsatsen.

Efter den katastrofala intervjun ombads prins Andrew lämna sina offentliga kungliga uppdrag, och blir av med sitt årliga apanage på 250 000 pund, cirka 3,1 miljoner svenska kronor.

Se intervjun där prins Andrew förnekar att han träffat Virginia Guiffre:

Prins Andrew besvarar frågor om Epstein och Giuffre.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.