Anklagelsen: Prins Charles frågade om Archies hudfärg

Det var i intervju med Oprah som Harry och Meghan talade om att en medlem av kungafamiljen undrat över deras barns hudfärg.
Foto: JOE PUGLIESE / AP/ TT
Prins Charles ska ha diskuterat med Camilla om vilken hudfärg Harry och Maghans barn skulle kunna få.
Foto: TIM ROOKE/ SHUTTERSTOCK

Prins Charles diskuterade med hertiginnan Camilla vilken hudfärg Harry och Meghans barn skulle få.

Det hävdar författaren Cristopher Andersen i en ny bok.

– Det här är fiktion och inte värt att kommentera, säger prins Charles talesperson till NY Post.

I en ny bok av Christopher Andersen, som släpps på tisdagen, berättas om ett samtal som Charles ska ha haft med sin hustru Camilla, samma dag som Harry och Meghan offentliggjorde sin förlovning 2017.

– Jag undrar hur deras barn kommer att se ut?, ska prins Charles ha frågat enligt Andersens källa, skriver NY Post

Camilla ska ha reagerat med viss förvåning, innan hon fann sig och svarade: 

– Ja, alldeles underbara, är jag säker på.

Charles ska då ha sänkt rösten och sagt:

– Jag menar, hur tror du att deras barns hudfärg kommer att bli?

Ryktet spreds – och gjorde orden värre

Samtalet påminner om anklagelserna från Meghan och Harry i intervjun med Oprah, där paret hävdade att en medlem i kungafamiljen hade uttryckt oro över hur mörk deras son Archie skulle bli. 

Författaren slår inte fast att det är Charles som Meghan och Harry talade om i sin intervju med Oprah. Men han skriver att när Charles kommentarer läckte bland personalen spreds ”frågan han hade ställt på ett mindre oskyldigt sätt i korridorerna på Buckingham Palace”. Enligt Andersen plockades ryktet upp av intrigerande hovanställda som såg till att den ”nyfikna” frågan fick en mer rasistisk innebörd.

”När den återberättade redogörelsen nådde Harry och Meghan hade den nått toxiska proportioner”, skriver Andersen och anklagar en specifik, konservativ grupp av hovanställda rådgivare.

Prins Charles talesperson förnekar att någon konversation likt den som beskrivs har inträffat och enligt the Sun ska advokater ha kontaktats.

Bildbeviset på att Harry minns fel

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.