Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Allvarliga tvivel om att prins Harry återvänder till England”

Så var stämningen mellan prinsarna under begravningen
Prins Harry.
Foto: NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES NUNN
Hertiginnan Kate och prins William.
Foto: DPPA/SIPA USA
Hertiginnan Meghan.
Foto: DPPA/SIPA USA

Prins Harry skulle återförenas med sin bror prins William i sommar för att hedra prinsessan Diana tillsammans, något som skulle bidra till en försoning mellan bröderna.

– Det finns allvarliga tvivel om att det blir av nu, säger hovexperten Phil Dampier till The Sun.

Relationen mellan prinsbröderna har varit ansträngd sedan Harry och Meghan lämnade kungahuset förra året, spänningar som förvärrades efter parets Oprah-intervju. Där anklagades kungahuset för rasism, Meghan sade att hon kände sig som en fånge och hävdade sade att Kate hade fått henne att börja gråta inför bröllopet med Harry. Prins William uppges se det som oacceptabelt att Meghan hängde ut hans fru under intervjun.

När Harry nyligen återvände till England för sin farfar prins Philips begravning hade han ett två timmar långt samtal med sin bror William och sin pappa Charles. Förhoppningen var att detta skulle fungera som en isbrytare och bereda vägen för en försoning. 

– Relationen mellan ”Fab Four” – Harry, Meghan, William och Kate – är nu så sönderslagen att alla är på helspänn inför minsta tecken på att saker håller på att förbättras eller försämras. Samtalet efter prins Philips begravning var en början men var uppenbarligen mycket ansträngt, säger hovexperten Phil Dampier som skrivit boken ”Royally Suited: Harry and Meghan In Their Own Words”.

Prinsessan Diana skulle ha fyllt 60 år i sommar.
Foto: DENIS PAQUIN / AP TT NYHETSBYRÅN

”Tror inte Meghan kommer att återvända till Storbritannien”

Den 1 juli skulle prinsessan Diana, som dog i en bilolycka 1997, ha fyllt 60 år. Hon kommer att hedras med avtäckningen av en staty vid Kensington Palace. Planen har hela tiden varit att bröderna Harry och William skulle stå sida vid sida vid avtäckningen. Men Harrys deltagande har fortfarande inte bekräftats från officiellt håll – och frågan är om det kommer att bli av.

– Prins Harry skulle återvända till England för avtäckningen, men det finns allvarliga tvivel om att det blir av nu, säger Phil Dampier som också tror att Meghan har lämnat landet för gott:

– Jag tror personligen inte att Meghan kommer att återvända till Storbritannien.

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.