Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Alltid jobbigt när en anhörig är på sjukhus"

<p>Drottning Silvia fördes till sjukhus på sin 73-årsdag. Hon mår efter omständigheterna bra.</p>Foto: Sven Lindwall
Madeleine, som står sin mamma nära, var med på sjukhuset.Foto: Patrik à Sterberg / PATRIK C à STERBERG/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Expressens hovreporter Elias Giertz och drottningen.Foto: Sven Lindwall

På julaftons morgon kom beskedet från hovet att drottning Silvia förts till sjukhus efter besvär med yrsel dagen innan julafton.

Prinsessan Madeleine fanns på plats vid sin systers sida under natten.

Nyheten avslöjades av Expressens hovreporter Elias Giertz. Här svarar han på fyra frågor om händelsen.

Hur mår drottning Silvia?

Drottning Silvia fördes sent i fredags kväll till sjukhus. Det var i samband med en konsert ute på Drottningholm som drottning Silvia kände yrsel efter att ha varit förkyld under en tid. Drottningen fördes då till sjukhus, i sällskap av prinsessan Madeleine, säger Expressens hovreporter Elias Giertz.

Expressens Elias Giertz träffade Silvia i Tyskland tidigare.Foto: Sven Lindwall

Varför följde prinsessan Madeleine med till sjukhuset?

– Madeleine och drottningen står varandra väldigt nära. I år befann sig dessutom Madeleine i Sverige på drottningens födelsedag och det ter sig väldigt naturligt att det är just hon som följer med sin mamma in till sjukhuset, säger Elias Giertz.

Vad händer nu?

– Att en nära anhörig vårdas på sjukhus är alltid jobbigt för en familj. Men kanske extra påtagligt just i juletider. Drottningen har en stor del i julfirandet i kungafamiljen och är den som håller hårdast på traditionerna. Hon brukar läsa julevangeliet för familjen till exempel. Det här är tufft för kungafamiljen, det är jag helt säker på, säger Elias Giertz.

När kommer vi att få reda på mer om Silvias hälsa?

– Drottningen mår under omständigheterna bra, men är kvar på sjukhus för observation. Vi kan nog vänta oss att hovet berättar fortlöpande om hennes tillstånd, säger Elias Giertz.

 

För kungliga nyheter – följ Elias Giertz på Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.