Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alla kungligheter till Nobelfesten 2016

<p>Prinsessan Sofia och Carl Philip på Nobelfesten 2015.<br></p>
Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/I PELLE T NILSSON
Victoria och Daniel.
Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/I
Att alla kungligheter är med är på inget sätt oväntat eller unikt – men emellanåt har uppställningen bland de kungliga på Nobel varit skral.
Foto: Pascal Le Segretain / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Alla vuxna medlemmar i kungafamiljen kommer till årets Nobelfest!

Först deltar de vid prisutdelningen och banketten i Stadshuset.

Dagen därpå är det traditionsenlig middag på Slottet.

Nu är det klart: Alla i kungafamiljen är med på årets Nobelfest.

Hovet berättar om nyheten i kungafamiljens officiella kalender – i god tid. Inför förra årets festligheter kunde Expressen berätta att Chris O’Neill väntade in i det sista med att bekräfta sin medverkan. Först den 10 november – exakt en månad innan festligheterna – berättade hovet att han var klar för Nobelfesten.

Men nu, redan i oktober, väljer alltså hovet att kommunicera att alla de vuxna medlemmarna i kungafamiljen kommer för att fira årets pristagare.

Festligheterna börjar den 10 december med en prisutdelning i Konserthuset, följt av den exklusiva banketten i Blå hallen i Stadshuset på kvällen.

Traditionsenlig middag dagen efter

Därefter bjuder kungen in till en traditionsenlig middag för pristagarna på Kungliga slottet dagen därpå, söndagen den 11 december. Även då planerar alla kungligheterna att vara med.

Att alla kungligheter är med är på inget sätt oväntat eller unikt – men emellanåt har uppställningen bland de kungliga på Nobel varit skral.

2013 var något av ett rekordår när både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine missade Nobelyran. Victoria för att hon var på en minnesceremoni för Nelson Mandela och Madeleine för att hon var höggravid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.