Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adrienne fyller ett – här är mamma Maddes nya bild

Prinsessan Adrienne fyller ett år i dag! Foto: Prinsessan Madeleine
Foto: Erika Gerdemark / Royal Court
Foto: PHOTO@ROYALCOURT.SE / PHOTO@ROYALCOURT.SE
Foto: CHRIS O'NEILL/KUNGAHUSET

Kungahusets yngsta lilla prinsessa fyller ett år!  

På Instagram har prinsessan Madeleine publicerat en bild på prinsessan Adrienne – som visar hur mycket hon har vuxit. 

”Sedan dag ett, har du varit den sötaste och gladaste babyn”, skriver Madeleine. 

Klockan 00.41 den 9 mars för exakt ett år sedan föddes prinsessan Madeleines och Chris O'Neills tredje barn – prinsessan Adrienne Josephine Alice. 

Prinsessan kom till världen på Danderyds sjukhus i Stockholm, 3465 gram tung och 50 centimeter lång. 

På lördagen firar familjen prinsessan Adriennes allra första födelsedag. På Instagram har mamma Madeleine lagt upp en bild på prinsessan, som hon själv tagit, och skriver: 

”För ett år sedan i dag, kom du till denna värld. Sedan dag ett, har du varit den sötaste och gladaste babyn! Grattis på födelsedagen Adrienne – vi älskar dig!” 

– De firar prinsessan Adrienne hemma, med familj och vänner. De firar privat, meddelar Margareta Thorgren, hovets informationschef. 

 

https://www.instagram.com/p/Buydb5TnPQA/

Adrienne har bott på två kontinenter 

Prinsessan Adrienne, som är hertiginna av Blekinge, sitter upp i en rosa-vitrandig klänning – och har fått en fin mörkhårig kalufs. 

Luggen är uppsatt med en liten rosett, precis som storkusinen Estelle brukade ha – accessoaren började till och med kallas för ”Estelle-rosett”. 

Under prinsessan Adriennes första levnadsår har hon redan hunnit bo på två kontinenter. Adriennes första månader i livet bodde hon i London, dit familjen flyttade 2015. 

Men i augusti 2018 meddelade familjen att de flyttar till Florida, USA. 

– De flyttar till Florida för att det är en bra utgångspunkt för Chris verksamhet och barnen är ännu i förskoleåldern, sa Margareta Thorgren då. 

Många kungliga födelsedagar 

Prinsessan Adrienne har plats tio i tronföljden, efter storebror Nicolas som fyller fyra år i sommar. 

Hon döptes i Drottningholms slottskyrka fredagen den 8 juni 2018 – samma datum som Madeleine och Chris gifte sig 2013, och som Leonore döptes året efter. 

Just nu är det är födelsedagstider i kungafamiljen. För bara två veckor sedan, den 20 februari, fyllde Adriennes storasyster Leonore fem år. Hennes födelsedag firades också av familjen hemma i Florida. 

Tre dagar efter det var det dags för firande igen, då kronprinsessan Victorias och prins Daniels dotter Estelle fyllde sju år. Och för exakt en vecka sedan var det lillebror prins Oscars tur, som fyllde tre år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.