Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

83-åring svårt skadad – påkörd av Kates konvoj

Kate, hertiginnan av Cambridge.Foto: JAMES WHATLING / MEGA/IBL
Hertiginnan Kate och prins William.Foto: JULIE EDWARDS/AVALON.RED / STELLA PICTURES/AVALON.RED B4171

En 83-årig kvinna vårdas på ett sjukhus i London efter att hon blivit påkörd av en av motorcyklarna i prins Williams och Kates konvoj, rapporterar brittiska medier.

– Kungligheterna är djupt oroade och ledsna över att höra om olyckan, säger en talesperson för det brittiska kungahuset i ett uttalande.

Olyckan inträffade i Richmond i västra London vid lunchtid på måndagen när prins William och Kate, hertiginnan av Cambridge, var på väg från London till Windsorslottet strax utanför staden.

Kungligheterna skulle närvara vid en ceremoni för utdelandet av Strumpebandsorden.

Den 83-åriga kvinnan ska ha blivit påkörd av en av polismotorcyklarna i Williams och Kates konvoj, som åkte före deras bil.

Olyckan inträffade när kungligheterna skulle närvara vid en ceremoni för utdelandet av Strumpebandsorden.Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68

Kvinnan landade illa på marken

Motorcykeln träffade henne och hon snurrade runt i luften innan hon landade illa på marken, säger ett vittne som såg händelsen till The Sun.

Flera andra vittnen berättar också att motorcykeln åkte på fel sida av vägen när den träffade 83-åringen.

IOPC, en oberoende organisation som utreder polisers agerande i England och Wales, har startat en utredning i fallet.

83-åringen vårdas fortfarande på sjukhus med vad som beskrivs som allvarliga men inte livshotande skador.

Prinsparet tillsammans med och Camilla, hertiginna av Cornwall.Foto: JULIE EDWARDS/AVALON.RED / STELLA PICTURES/JULIE EDWARDS/LFI/AVALON B4171

Prins William ville besöka henne – men ändrade sig

Enligt Daily Mail ville prins William till en början besöka 83-åringen på sjukhuset, men ändrade sig när han insåg att det kunde bil för påträngande.

William och Kate ska inte ha sett själva olyckan, men en talesperson för det brittiska kungahuset har skickat ut ett uttalande där man beklagar det inträffade.

– Kungligheterna är djupt oroade och ledsna över att höra om olyckan, säger talespersonen.