Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

1000 poliser skyddar Kate och William under resan

Meghan, prins Harry och deras son Archie var på besök i Sydafrika för några veckor sedan.
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins William och Kate, hertiginnan av Cambridge, har landat i Pakistan.

Storbritanniens framtida kung och drottning påbörjar i dag ett fyra dagar långt officiellt besök i landet.

Läget i Pakistan är fortfarande spänt på grund av den fortgående konflikten i Kashmir, och över 1 000 poliser har kallats in i tjänst specifikt för att skydda William och Kate under deras besök.

Prins William och Kate togs emot av Pakistans utrikesminister Shah Mehmood Qureshi när de landade i Rawalpindi, utanför Islamabad, sent måndag kväll.

Hertiginnan, som efter sitt giftermål använder sitt dopnamn Catherine men fortfarande kallas Kate i brittiska medier, har hyllats för sitt klädval.

Hon bar en ljusblå salwar kameez, en kombination av byxor och tunika som traditionellt bärs i Syd- och Centralasien, designad av brittiskan Catherine Walker.

Prins William håller tal

Under tisdagen börjar parets resa genom landet, och prins William kommer bland annat att hålla ett tal om Pakistans roll som ”en viktig partner och vän” till Storbritannien, skriver MailOnline.

I talet kommer han att hylla landets geografiska mångfald och Nobelpristagaren Malala Yousafzai, och Storbritanniens ”unika band” till Pakistan. 

På grund av säkerhetsläget i Pakistan kommer Kensington Palace inte att avslöja Kate och Williams schema i förväg, vilket är brukligt, utan samma dag.

Över 1 000 poliser kommer att arbeta med det brittiska hertigparets säkerhet under deras fyra dagar långa besök.

Nära band till Pakistan

Pakistan tillhörde det brittiska imperiet fram till Indiens självständighet 1947, och fortsatte formellt att tillhöra det fram till 1956. 

Landet är i dag en del av Samväldet, som tidigare hette Brittiska Samväldet, och har starka band till Storbritannien, mycket tack vare den stora pakistanska diasporan.

Prins Williams mor, prinsessan Diana, hade en speciell relation till Pakistan och besökte landet flera gånger under 1990-talet.