Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maddes vändning med Chris – dök upp till bröllopsdagen

Madeleine och Chris visade upp sin kärlekslycka 2013 då de gifte sig.Foto: SVEN LINDWALL
I år firar de sin nionde bröllopsdag.Foto: SVEN LINDWALL

I dag firar prinsessan Madeleine och Chris O'Neill sin sjätte bröllopsdag. 

Under nationaldagsfirande tvingades Chris ställa in sin närvaro i sista sekund då parets barn blev sjuka och han stannade hemma i USA. 

Men lagom till årsdagen tog han flyget till Sverige för att fira dagen ihop med prinsessan.

– De firar sin bröllopsdag tillsammans, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Prinsessan Madeleine, 36, bor i Florida, USA, tillsammans med sin man Chris O'Neill, 44, och deras tre barn prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, 1. 

Både Madeleine och Chris skulle närvara vid nationaldagsfiranden den 6 juni, men i sista stund fick Chris avboka firandet och stanna hemma i Florida med sjuka barn.  

Därför var det osäkert om paret skulle få fira sin årsdag tillsammans. 

Familjen under prinsessan Adriennes dop.Foto: Anna-Karin Nilsson

Nu bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren att paret slipper fira på skilda håll. Chris har lyckats ta sig till Sverige och Madeleine slipper fira årsdagen på egen hand. 

– De firar sin bröllopsdag tillsammans, säger hon och tillägger att paret kommer att fira bröllopsdagen helt privat.

Förlovade sig 2012

Madeleine och Chris träffades för nio år sedan och förlovade sig 2012. Året därpå gifte de sig i Slottskyrkan och bröllopsceremonin direktsändes på SVT. 

Prinsessan bar en brudklänning av den italienske designern Valentino Garavani. Under vigseln framförde bland annat artisten Peter Jöback kärlekslåten ”The First Time I Ever Saw Your Face”.

Bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris.Foto: Expressen / Sven Lindwall

För deras smekmånad bar det sedan av till det tropiska paradiset Seychellerna. 

Firar födelsedagen

Men det är inte bara bröllopsdagen som ska firas. På måndag fyller nämligen prinsessan Madeleine 37 år och då kommer även det firas privat med familjen.

Däremot kommer vi inte att få se paret på den årliga Polarprisgalan, som är på tisdag 11 juni, något som hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar. 

Då är Madeleine i väg på annat arbete med sin nya bok, ”Stella och hemligheten”, som kom ut i veckan.

Prinsessan Madeleine signerar sin bok "Stella och hemligheten" till förmån för World Childhood foundation på Kungliga slottet i Stockholm under Sveriges nationaldag.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Kungaparet kommer också fira Madeleines födelsedag tillsammans, som är redan på måndag, den 10 juni. I år fyller prinsessan 37 år.

På fredag den 14 juni väntas statsbesök från Sydkorea då både Madeleine och Chris kommer att delta. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.