Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

William och Kate har fått en liten pojke

Foto: Alpha Press

Vid halv tio-tiden på måndagskvällen kom beskedet som Storbritannien har väntat på länge.
Hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton, födde en pojke klockan 17.24 måndagen den 22 juli.
Den nyblivna pappan prins William ska enligt källor till Sky News ha sagt:
– Vi skulle inte kunna vara lyckligare.

Prins Williams fru Kate, hertiginnan av Cambridge, fördes till St. Mary's Hospital i Paddington i London tidigt på måndagsmorgonen.
Efter flera timmar på sjukhuset föddes en pojke. Hovet meddelade världen att den framtida tronarvingen fötts runt halv tio på måndagskvällen.
Enligt hovet vägde pojken 3,79 kilo när han föddes.
Sonen, som ännu inte fått ett namn, är parets första barn.

"Stolt och glad"

Enligt The Telegraph kommer hertiginnan och hennes son att stanna på sjukhuset över natten. Prins William ska personligen ha ringt drottningen, sin egen familj och sin frus familj för att meddelade den glada nyheten.
– Vi skulle inte kunna vara lyckligare, har prins William sagt om födseln enligt källor till Sky News.
Enligt det brittiska hovet är drottning Elizabeth II förtjust. Den nyblivne farfadern prins Charles säger i ett uttalande:
– Både min fru och jag är överlyckliga över födseln av vårt första barnbarn. Det är en otroligt speciell stund för William och Catherine och vi är glada för deras skull. Att bli farfar är en unik sak i allas liv, som oräkneliga vänliga människor har sagt till mig de senaste månaderna, så jag är oerhört stolt och glad över att ha blivit farfar för första gången och vi ser fram emot att träffa barnet inom den närmaste framtiden.

Ville ha en son

Enligt den brittiska nyhetsbyrån PA ville Kate ha en son. Enligt nyhetsbyrån sa hon till en soldat för några månader sedan att de då inte kände till barnets kön, men att hon ville ha en pojke och prins William ville ha en flicka.
Födseln kom senare än vad många hade trott. Brittiska journalister hade väntat i veckor utanför sjukhuset i Paddington innan det meddelades att förlossningen hade startat på måndagsmorgonen.
Pojken är trea i tronföljden efter pappa William och farfar Charles.

Ska prinsen ha ett klassiskt kungligt namn eller ett mer vanligt namn?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.