Kungligheterna och kändiselit på bröllop

Publicerad

Här får kungakusinen Gustaf Magnuson sin Vicky Andrén.

Kungaparet, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och Sofia Hellqvist fanns i eftermiddag med inne på bröllopet i Ulriksdals slottskapell.

– Vi är så lyckliga, var brudparets spontana kommentar på väg ut ur kyrkan.

Men prinsessan Madeleine och Chris O'Neill dök inte upp.

Vid 15.40 i eftermiddag öppnades dörrarna in till Ulriksdals slottskapell och den blivande bruden kunde gå in till ljudet av kyrkklockorna. Där framme vid altaret stod en nervös brudgum - Gustaf Magnuson - med sina två bröder Victor och Oscar som hade utsetts till marskalker. Oscars fru Emma väntade utanför kyrkan före vigseln tillsammans med Victor Magnusons sambo Frida Bergström

Platserna inne i det lilla kapellet var tagna till sista plats och längst fram på hedersplatserna satt Gustaf Magnusons föräldrar prinsessan Christina och Tord Magnuson.

– Det är ju vår förstfödde son som ska gifta sig och det är ju naturligtvis oerhört speciellt, menade Christina.

Starka känslor

Nästan hela kungafamiljen var samlad för att se Gustaf Magnuson gifta sig med Vicky Andrén. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kom först tillsammans med prins Carl Philip och hans Sofia Hellqvist.

Sofia och Carl Philip visade starka känslor utanför kyrkan. De kramades och Carl Philip höll ömt sin Sofias hand. Dagen till ära hade hon en klänning som visade hennes tatuering i form av en sol på nedre delen av nacken.

Strax efter anlände kungen och drottning Silvia tillsammans med drottning Sonja av Norge. Kungen är gudfar till Gustaf Magnuson. Saknades gjorde prinsessan Madeleine och hennes Chris O'Neill.

– Detta var ett privat bröllop och har därför inget med hovets informationsavdelning att göra, förklarar hovets informationschef Bertil Ternert.

Är prinsessan Madeleine i Sverige?

– Nej, hon är i USA och jag har fått informationen att hon har ett åtagande för Childhood och kunde därför inte komma, säger Bertil Ternert.

Tidigare på dagen före vigseln hade Janne Schaffer tillsammans med Sarah Dawn Finer repeterat inför bröllopet.

– Jag ska spela till "Så skimrande var aldrig havet", förklarade Janne Schaffer.

Kändistätt på bröllopet

I god tid före vigseln skulle börja kom gästerna på rad till kyrkan. Där var toastmastern Tommy Rönngren med sin hustru Åsa, finansmannen Peter Andersson, E-Type, Martin Dahlin, Tom Ahldin, Sven-Olof Johansson, Kristoffer Ahlbom med sin Sofia Rahm, Ernst Billgren, Magdalena Graaf, Robert Hållstrand med sin fru Amanda, Svante Tegnér med sin hustru Pim och Lars Wallin.

– Jag har gjort brudens klänning, det är mycket spets, avslöjade han.

– Jag är nervös, avslöjade Gustaf Magnuson på väg in i kyrkan. Det får man väl vara en sådan här dag? skrattade han.

Log nervöst

När dörrarna in till kyrkan hade stängts så kom bruden Vicky Andrén i en ny Bentley, Gustaf Magnuson är återförsäljare för Bentley i Sverige. Hon log nervöst och sa:

– Tack snälla för att ni är här, det betyder mycket.

Hon blev sedan hämtad av sin far Kenneth Andrén som eskorterade henne fram till altaret.

När Gustafs konfirmationspräst Hans Rhodin hade förklarat paret för äkta makar kunde de åka i väg till den stundande fotograferingen öppen vagn, dragen av hästar.

– Jag är så lycklig, fnittrade Vicky.

– Jag också, sa Gustaf och tog hennes hand. Detta var fantastiskt.

Gästerna väntade nere vid ångbåtsbryggan nedanför kyrkan med champagne och snart kom brudparet för vidare båtfärd mot bröllopsmiddagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag