Kungens nya lyxbåt - till livvakterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Livvakternas nya båt ska användas som följebåt om kungafamiljen vill åka på längre turer i den egna båten.
Foto: SUVAD

BORGHOLM. Kungen och Carl Philip har köpt ett nytt flytefartyg för fyra miljoner - en specialinredd lyxbåt, Storebro 410 Commander.

 Den här gången till de säkerhetspoliser som bevakar kungafamiljen.

 - Hela familjen är jättenöjda med båten, berättar en källa.

Specialinredningen har kostat en del.
Kungen har slagit till med nytt båtköp.
Foto: JAN JAN

Expressen har tidigare kunnat berätta om kungens egen båt, en Fairline, som i dag kostar kring fyra miljoner. Båten ligger nu förankrad vid familjens lantställe och den  används ibland till att åka in till Borgholm. – Men så ibland får någon i familjen lust att ge sig ut på längre turer. Kanske till andra sidan Sverige, och det blir då problem med Säpovakterna,  berättar en källa.

Ständig bevakning

 Säpo följer kungafamiljen i princip dygnet runt. I första hand  är det kronprinsessan Victoria och kungaparet som anses behöva det mest omfattande skyddet. Men även Madeleine och Carl Philip bevakas. – Kungen och de andra vill vara så pass ostörda som möjligt och vill inte ha en massa livvakter springande omkring på båten.

Väntetid sex månader

 Så vad att göra? Jo, köpa en båt till. Kungen slog därför till och köpte en ny Storebro 410 Commander, prislappen ligger på strax över fyra miljoner och det är i dag en väntetid på ett halvår om man vill köpa båten. Den 12,5 meter långa och nio ton tunga båten innehåller allt man kan önska sig. Det är dubbla Volvo Penta D6-motorer och en toppfart på dryga 30 knop. – Vi har på Storebro Bruks fått en mycket fin skjuts tack vare den här nya båten. Den har tagits emot mycket väl av marknaden, säger Johan Olefors, företagets vd. Ni måste vara stolta över att kungen har slagit till och köpt en båt från er? – Jag kommenterar inga kunder som har köpt en Storebro 410 Commander. Inuti är kungens nya båt luxuöst inredd. Den har en stor luftig salong, och rymmer också ett välutrustat pentry.

Dubbelsäng

 I den främre kabinen finns en fullängds dubbelsäng, och ett eget WC med dusch finns  i direkt anslutning.  Styrbordssidans gästkabin har två separata sängar och där finns också separat WC med dusch.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.