Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungens kärlekshyllning till sin syster

Kungen höll ett tal på prinsessan Birgittas födelsedagsfest där han uttryckte sin glädje över att systern nu vari Sverige.Foto: Anna-Karin Nilsson / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Prinsessan Birgitta.Foto: Henrik Jansson / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Alexandra Charles var en av gästerna.Foto: Anna-Karin Nilsson

Kungen höll ett kärleksfullt tal till sin syster, prinsessan Birgitta, på 80-årsdagen.

Bland annat uttryckte han sin glädje över att äntligen ha sin syster, som vanligtvis bor på Mallorca, i Sverige.

– Prinsessan Birgitta blev överlycklig, säger Alexandra Charles, en av gästerna på 80-årsfesten.

När prinsessan Birgitta firade sin 80-årsdag på Drottningholms slott i torsdags kväll var det kungen och drottningen som var kvällens värdpar.

Prinsessan Birgitta har berättat för Expressen att det är kungen som arrangerat allt och bestämt vad som ska hända under överraskningskvällen.

Alexandra Charles, entreprenör och nattklubbsdrottning, var en av de inbjudna gästerna.

– Det var väldigt varmt, generöst, fint och familjärt. Prinsessan Birgitta blev överlycklig av den fina uppvaktningen, säger hon.

 

LÄS ÄVEN: Kungens överraskning på Birgittas fest

 

Kungens kärlekstal: "Väldigt mycket humor"

Kungen höll under kvällen ett tal till sin systers ära.

– Det var ett fint tal där han hyllade sin syster. Han uttryckte sin glädje över att hon kommer tillbaka till Sverige ibland och vistas här, även om hon bor på Mallorca. Det var med värme – och med väldigt mycket humor, säger Alexandra Charles.

Hur märktes humorn?

– Jag vill inte berätta för mycket om talet eller kvällen, det var en privat tillställning och så kan det få vara tycker jag. Men det var en väldigt bra kväll.

 

LÄS MER: Victoria och Carl Philip kom inte till festen

 

Ian Wachtmeister och Alexandra Charles var på festen

Miljön på vackra Drottningholms slott bidrog förstås till den fina stämningen, säger Alexandra Charles. Hon får medhåll av Ian Wachtmeister, företagare och politiker, som också var på festen.

– Drottningholm är ju enastående. Det var fantastiskt att ha möjlighet att vara med. Det var en fin stor middag, trerätters, med många tal. Fina tal.

Och så lite underhållning?

– Ja. Deri Rowlands var toastmaster. Lill Lindfors och Lill-Babs sjöng. Det var en toppenkväll. Det var som en födelsedag ska vara. Det sjöngs och det skålades friskt.

 

LÄS ÄVEN: Här är historiska bilden på Hagasessorna

 

Gästerna lämnade Drottningholms slott vid tvåtiden, natten till fredag.

– Jag beundrar Birgitta. Hon är en "strong lady" och det var väldigt roligt att få vara med och hylla henne på födelsedagen, sa sångerskan Lill Lindfors till Expressen när hon lämnat festen.