"Kungen var inte orolig att avslöjas"

Publicerad
Uppdaterad
Camilla Henemark var ständigt oroad över att relationen med kungen skulle avslöjas.
Kungen var betydligt mer obekymrad. Henemark försökte få kungen att uppträda mer diskret.
- Det var snarare jag som sa att "Nej, skärp dig nu. Sätt på dig en sjalett eller något".
Ju fler gånger kungen och Camilla Henemark träffades, desto mer orolig blev hon att affären skulle upptäckas, berättar den förra Army of Lovers-stjärnan. Henemark säger att hon nästan kunde bli arg på kungen för att han inte var tillräckligt försiktig. När hon tänker på det i dag tror hon att det var honom alltför främmande att någon skulle våga berätta, eller skriva om en eventuell affär.
Berättade kungen någonsin för dig hur du skulle bete dig, eller vad du skulle säga och inte säga?
– Nej, det var snarare jag som sa att ”Nej, skärp dig nu. Sätt på dig en sjalett eller något”. Han har ju humor.
Hur var det med bilder, tog du några?
– Nej, jag har aldrig tagit en enda bild. Men jag har blivit uppringd av folk som påstår sig ha bilder. Det är journalister som påstår att de har blivit erbjudna bilder. Och säger att de har… Jag vet… inte vilka det är. Det är klart att man har varit orolig och tänkt att vem har tagit bilder, hur och på vad.
Var det känsligt om någon tog upp en kamera på festerna?
– Mmm.
Vem var det som sa till då?
– Det var Säpo. Jag har aldrig haft nån kamera. Jag har aldrig tagit någon bild. Och jag har aldrig blivit kollad. Jag skulle ha kunnat gjort det. Men det fanns inte i mina tankebanor då. Men det finns andra som tänker. Jag vet att på Aje Philipsons 60-årsfest försökte Peter Siepen ta bilder och då rök kameran.
Var kungen där då?
– Ja.
Och du också?
– Ja.


LÄS HELA INTERVJUN MED CAMILLA HENEMARK I DAGENS TIDNING


TV: Se den exklusiva tv-intervjun med Camilla Henemark här


Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag