Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Kungen var inte orolig att avslöjas"

Camilla Henemark var ständigt oroad över att relationen med kungen skulle avslöjas.
Kungen var betydligt mer obekymrad. Henemark försökte få kungen att uppträda mer diskret.
- Det var snarare jag som sa att "Nej, skärp dig nu. Sätt på dig en sjalett eller något".
Ju fler gånger kungen och Camilla Henemark träffades, desto mer orolig blev hon att affären skulle upptäckas, berättar den förra Army of Lovers-stjärnan. Henemark säger att hon nästan kunde bli arg på kungen för att han inte var tillräckligt försiktig. När hon tänker på det i dag tror hon att det var honom alltför främmande att någon skulle våga berätta, eller skriva om en eventuell affär.
Berättade kungen någonsin för dig hur du skulle bete dig, eller vad du skulle säga och inte säga?
– Nej, det var snarare jag som sa att ”Nej, skärp dig nu. Sätt på dig en sjalett eller något”. Han har ju humor.
Hur var det med bilder, tog du några?
– Nej, jag har aldrig tagit en enda bild. Men jag har blivit uppringd av folk som påstår sig ha bilder. Det är journalister som påstår att de har blivit erbjudna bilder. Och säger att de har… Jag vet… inte vilka det är. Det är klart att man har varit orolig och tänkt att vem har tagit bilder, hur och på vad.
Var det känsligt om någon tog upp en kamera på festerna?
– Mmm.
Vem var det som sa till då?
– Det var Säpo. Jag har aldrig haft nån kamera. Jag har aldrig tagit någon bild. Och jag har aldrig blivit kollad. Jag skulle ha kunnat gjort det. Men det fanns inte i mina tankebanor då. Men det finns andra som tänker. Jag vet att på Aje Philipsons 60-årsfest försökte Peter Siepen ta bilder och då rök kameran.
Var kungen där då?
– Ja.
Och du också?
– Ja.


LÄS HELA INTERVJUN MED CAMILLA HENEMARK I DAGENS TIDNING


TV: Se den exklusiva tv-intervjun med Camilla Henemark här


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.