Kungen om dådet i Boston: Fruktansvärt

Foto: Suvad Mrkonjic

Kungaparet berättar nu för Expressen om sin reaktion efter bombdåden i Boston:

- Det är helt fruktansvärt det som har hänt, säger drottning Silvia.

Kungen:

- Tack och lov att det inte blev värre, men det som skedde är illa nog.

Kungaparet har sedan i tisdags varit Kroatien på statsbesök och i dag på eftermiddagen träffade de Expressen i en paus av sitt program.

Kungen och drottning Silvia valde då att berätta om sina egna personliga känslor efter bombdåden i Boston. Kungaparet blev i måndagskväll informerade om terrorattentatet.

- Det är alltid fruktansvärt när det händer i en sådan situation och omständigheter, säger kungen till Expressen.

Silvia: ”Hemskt”

- Det var en idrottstävling och oskyldiga personer som blev utsatta för en sådan här terroraktion, det är ju naturligtvis fruktansvärt, fortsätter kungen.

Han och drottning Silvia har under statsbesöket i Kroatien hela tiden hållig sig uppdaterade om senaste nyhetsutvecklingen i USA.

- Det var fruktansvärt, men tack och lov att det inte blev värre, men det som skedde är tillräckligt fruktansvärt. Det är illa och det skakar om ett samhälle och hela Boston och USA.

Drottning Silvia är skakad efter händelsen i USA:

- Både jag och kungen beklagar verkligen detta. Det var ett fredligt sammanhang. Människor som med glädje är där och springer maraton och så händer detta.  Hemskt.

Silvia konstaterar:

- Det var en liten pojke som dog och en student också. Och så alla dessa skadade. Fruktansvärt, suckar drottning Silvia.

- Jag förstår inte sådant här. Det är bara helt, helt fruktansvärt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.