Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungen och Silvias pool-plan på Solliden

Kungen och Silvia har planer för Solliden.
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix

Kungen och Silvia verkar ha tröttnat på låga badtemperaturer.

Nu vill de ha en pool på Solliden.

– Det har inkommit en byggplan, säger Jan Erici, ordförande för Miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm.

Kungen och Silvia har beviljats strandskyddsdispens av Borgholms kommun för att bygga ut sitt sommarnöje Solliden. Det har länge spekulerats i planerna kring att bygga ut Solliden med ytterligare en fastighet där kronprinsessan Victoria skulle kunna spendera somrarna med sin familj.

I torsdags avslöjade tidningen Östran planerna. Under fredagen kunde man presentera nya uppgifter om att man, förutom ytterligare en fastighet, även kommer att bestå av carport och pool.

"Inkommit byggplan"

För drygt två år sedan ansökte kungahuset om ett utökat skyddsavstånd i vattnet utanför Solliden. Den förre gränsen låg på 500 meter - numera ligger den på 800 meter. Den tidigare gränsen skyddade inte tillräckligt mycket från insyn, men till saken hör även att den nya gränsen på 800 meter gör det betydligt lättare för kungafamiljen att bygga ett ny insynsskyddad fastighet närmare vattnet.

Enligt den ansökan som inkommit till Miljö- och byggnadsnämnden planeras byggnation nära stranden på åkermark.

– Jag vet att det har inkommit en byggplan, men jag har själv inte sett den, och kan därför inte kommentera den, säger Jan Erici.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.