Kungen är på besök i Paris. Foto: Jonas Ekstromer
Kungen är på besök i Paris. Foto: Jonas Ekstromer

Kungen: Hoppas det blir bra för Sverige

Publicerad

PARIS. Kung Carl XVI Gustaf bryter nu tystnaden om regeringskrisen hemma i Sverige.

Under pågående statsbesöket i Frankrik väjer han att kommentera att det blir nyval:

- Hoppas att det blir något bra för Sverige på sikt.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia inledde i tisdagsmorse ett tre dagar långt statsbesök i Frankrike. Med sig har kungen och drottningen haft S-ministrarna - energiminister Ibrahim Baylan, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och näringsminister Mikael Damberg.

Men ingen har fram tills nu velat kommentera regeringskrisen hemma i Sverige. Mindre än timmen efter att Stefan Löfven gav beskedet om nyval i mars nästa år mötte kungen media inne på Gare de Lyon i centrala Paris.

För första gången valde han då att kommentera det som sker i Sverige:

- Självfallet har jag blivit informerad om vad som skett de senaste dagarna hemma i Sverige.

- Vi får se till framtiden an.

Kungen slår fast:

- Det här får politikerna klara.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag