Kungen och Carl Philip marscherade på yttre borggården... Foto: Suvad MrkonjicKungen och Carl Philip marscherade på yttre borggården... Foto: Suvad Mrkonjic
Kungen och Carl Philip marscherade på yttre borggården... Foto: Suvad Mrkonjic
... medan Silvia, Victoria och Daniel tittade på. Foto: Suvad Mrkonjic... medan Silvia, Victoria och Daniel tittade på. Foto: Suvad Mrkonjic
... medan Silvia, Victoria och Daniel tittade på. Foto: Suvad Mrkonjic
Sedan kom kungen och Car Philip upp till balkongen - och Victoria och Daniel lämnade för en kort stund. Foto: Suvad MrkonjicSedan kom kungen och Car Philip upp till balkongen - och Victoria och Daniel lämnade för en kort stund. Foto: Suvad Mrkonjic
Sedan kom kungen och Car Philip upp till balkongen - och Victoria och Daniel lämnade för en kort stund. Foto: Suvad Mrkonjic
Men kronprinsessparet kom tillbaka - med prinsessan Estelle i famnen. Foto: Suvad MrkonjicMen kronprinsessparet kom tillbaka - med prinsessan Estelle i famnen. Foto: Suvad Mrkonjic
Men kronprinsessparet kom tillbaka - med prinsessan Estelle i famnen. Foto: Suvad Mrkonjic
Estelle gjorde sitt första officiella framträdande - på morfar kungens födelsedag. Foto: Suvad MrkonjicEstelle gjorde sitt första officiella framträdande - på morfar kungens födelsedag. Foto: Suvad Mrkonjic
Estelle gjorde sitt första officiella framträdande - på morfar kungens födelsedag. Foto: Suvad Mrkonjic
Men kungen verkade inte ta illa upp över att få dela uppmärksamheten med sitt barnbarn. Foto: Suvad MrkonjicMen kungen verkade inte ta illa upp över att få dela uppmärksamheten med sitt barnbarn. Foto: Suvad Mrkonjic
Men kungen verkade inte ta illa upp över att få dela uppmärksamheten med sitt barnbarn. Foto: Suvad Mrkonjic

Kungen firade - men Estelle stal showen

Publicerad

Grattis, Kungen!

I dag fyller hans majestät 66 år - men en helt annan familjemedlem stal showen för morfar kungen.

– Prinsessan Estelle gjorde sitt första officiella framträdande på morfar Kungens födelsedag, rapporterar Expressens hovreporter Johan T Lindwall från borggården.

Även om Kungen fyllde folkpensionär redan förra året har hans majestät Carl XVI Gustaf inte dragit ned på takten.

Traditionsenligt tog kungen, tillsammans med prins Carl Philip, emot gratulanterna på den yttre borggården i dag strax efter klockan 11.

– Kungen strålade ikapp med solen, hans majestät såg ut att vara på ett alldeles strålande humör, rapporterar Expressens Johan T Lindwall från borggården.

En traditionsenligt salut med 21 kanonskott avfyrades från Skeppsholmen, men födelsedagsbarnet och kanonsaluterna får ändå ursäkta. Huvudrollen spelades ändå av en liten prinsessa.

– Det var en andlös väntan i publiken - skulle prinsessan Estelle göra sitt första officiella framträdande? Och klockan 13.09 kom mamma Victoria och pappa Daniel tillsammans med Estelle för att gratulera morfar Kungen. Estelle visades upp under exakt en och en halv minut, och publiken hann och hurra även för prinsessan, säger Johan T Lindwall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag