Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungen firade - men Estelle stal showen

Kungen och Carl Philip marscherade på yttre borggården...Foto: Suvad Mrkonjic
... medan Silvia, Victoria och Daniel tittade på.Foto: Suvad Mrkonjic
Sedan kom kungen och Car Philip upp till balkongen - och Victoria och Daniel lämnade för en kort stund.Foto: Suvad Mrkonjic
Men kronprinsessparet kom tillbaka - med prinsessan Estelle i famnen.Foto: Suvad Mrkonjic
Estelle gjorde sitt första officiella framträdande - på morfar kungens födelsedag.Foto: Suvad Mrkonjic
Men kungen verkade inte ta illa upp över att få dela uppmärksamheten med sitt barnbarn.Foto: Suvad Mrkonjic

Grattis, Kungen!

I dag fyller hans majestät 66 år - men en helt annan familjemedlem stal showen för morfar kungen.

– Prinsessan Estelle gjorde sitt första officiella framträdande på morfar Kungens födelsedag, rapporterar Expressens hovreporter Johan T Lindwall från borggården.

Även om Kungen fyllde folkpensionär redan förra året har hans majestät Carl XVI Gustaf inte dragit ned på takten.

Traditionsenligt tog kungen, tillsammans med prins Carl Philip, emot gratulanterna på den yttre borggården i dag strax efter klockan 11.

– Kungen strålade ikapp med solen, hans majestät såg ut att vara på ett alldeles strålande humör, rapporterar Expressens Johan T Lindwall från borggården.

En traditionsenligt salut med 21 kanonskott avfyrades från Skeppsholmen, men födelsedagsbarnet och kanonsaluterna får ändå ursäkta. Huvudrollen spelades ändå av en liten prinsessa.

– Det var en andlös väntan i publiken - skulle prinsessan Estelle göra sitt första officiella framträdande? Och klockan 13.09 kom mamma Victoria och pappa Daniel tillsammans med Estelle för att gratulera morfar Kungen. Estelle visades upp under exakt en och en halv minut, och publiken hann och hurra även för prinsessan, säger Johan T Lindwall.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.