Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungen festade med furst Albert i Monaco

HADE TREVLIGT. Kungen och furst Albert hade sitt möte i samband med ett scoutmöte i Monaco.
Foto: OLLE SPORRONG och SUVAD MRKONJIC/BILDEN ÄR ETT MONTAGE

MONTE CARLO. Här går kungen på fest i Monaco med furst Albert - han har tillfälligt lämnat kaoset och otrohetspåståendena hemma i Sverige. 

- Han såg ut att roa sig och ha det trevligt, säger Marc Clayton, informationschef för World Scout Foundation.

Kungen är bland vänner och omgivning känd för att vara oerhört konservativ. Saker ska vara som de alltid har varit och regler är till för att följas, det är kungens policy.

 Har kungen dessutom bestämt sig för något så är det i princip omöjligt att få honom att ändra åsikt eller ståndpunkt.

 Att det pågår jobbiga saker hemma stoppar inte kungen från att åka på en weekend i Monaco.

Åkte på scoutmöte

 Kungen åkte i torsdags som planerat till Nice och vidare till Monaco för ett scoutmöte.

 På fredagskvällen var han först på en privat audiens hos furst Albert innan de gick på en champagnetillställning tillsammans.

 - De träffades i ungefär en halvtimme. Vad de pratade om vet jag inte, säger Marc Clayton, informationschef för World Scout Foundation.

 Efter kungens privata möte slöt resten av stiftelsens styrelse upp, totalt ett 40-tal högt uppsatta personer från olika länder.

 - Vi träffades i ett rum som var väldigt vackert, ett sådant som man kan förvänta sig att hitta i ett palats. Vi drack och pratade. Det fanns champagne och flera olika fruktdrinkar, säger Marc Clayton.

Även Silvia slöt upp

 Även drottning Silvia slöt upp till champagnefesten i palatset i Monaco. Hon kom dock en halvtimme sent på grund av att hennes plan från Paris blivit försenat.

 Kungaparet ska ha pratat en hel del med furst Albert under festen.

 - De såg ut att vara på bra humör båda två. Drottningen är ju alltid väldigt förtjusande och kungen såg ut att ha en trevlig kväll, säger Marc Clayton.

 Kungens schema i Monaco är fullspäckat. Lördagen inleddes 08.30 med styrelsemöte på Hotel Hermetage för World Scout Foundation. På kvällen är det ytterligare en fest – en galamiddag till förmån för scoutrörelsen.

 Hovets informationschef Nina Eldh:

 - Kungen är på ett stort scoutevenemang. Kungen är mycket engagerad i scouterna världen över och stöder deras verksamhet med sin närvaro. Även drottningen är där på ett sedan länge planerat besök.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.