Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungaparets soliga semester på Rivieran

Kungen tvekar inte att kasta sig ut i havet från sin båt Polaris som han har på Rivieran.
Foto: Fame Flynet
Även drottning Silvia var med ombord på båten. I den lilla bukten utanför Saint-Tropez brukar kungaparet ankra för att njuta av sol och bad.
Foto: Fame Flynet
Den här gången hade kungaparet dessutom med sig ett par goda vänner.
Foto: Fame Flynet

BORGHOLM. Här laddar kungen och Silvia för Öland och kronprinsessan Victorias födelsedag.

Efter förlovningsyra hemma i Stockholm får kungaparet äntligen njuta av egen tid tillsammans i sitt älskade sommarhus på Franska Rivieran.

– Alla i kungafamiljen samlas nu på måndag på Sollidens slott för semester och firandet, berättar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Kungen tvekar inte när han dyker från sin båt "Polaris" nere på Franska Rivieran.

Precis som traditionen bjuder så är det här kungen och drottning Silvia åker varje år före dottern Victorias stora officiella födelsedagsfirande i Borgholm på Öland.

Det är i Villa Mirage i Sainte-Maxime på Franska Rivieran som kungen och drottningen passar på att tjuvstarta sin semester. Villan var i alla år prins Bertils oas och efter hans bortgång 1997 så var det kungen som ärvde huset. I dag är det kungaparet och det nyförlovade paret prins Carl Philip och Sofia Hellqvist som använder huset mest.

Kungen och drottning Silvia har haft en hektisk vår med allt från statsbesök i Lettland, dopet av prinsessan Leonore och nu senast förlovningen mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Det är nu som kungen och drottningen äntligen får möjlighet att koppla av och varva ner.

Kungen har sedan flera år tillbaka sin stora ögonsten - båten Polaris - nere på Franska Rivieran. Den brukar han och drottningen ta i princip varje dag för att komma ut på olika dagsutflykter. Oftast går färden, som nu i veckan, till en liten bukt utanför Saint Tropez. Där brukar kungaparet ankra och bara njuta av bad och sol och den här gången hade de också sällskap av ett par goda vänner.

”Ska ladda batterierna”

Redan i morgon samlas kungafamiljen på Öland för kronprinsessan Victorias födelsedag. Sedan väntar flera veckors semester på Sollidens slott.

– De ska precis som alla andra som har semester ladda batterierna inför en hektisk höst, berättar Margareta Thorgren.

Det är också första gången sedan förlovningen i juni som alla i familjen får möjlighet att träffas och prata om det kommande bröllopet sommaren 2015.

– De ska umgås som familjer gör när de har ledigt, förklarar Margareta Thorgren. Öland ligger hela familjen väldigt varmt om hjärtat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.