Kungahusets grattis till Meghan – efter stormiga tiden

Hertiginnan Meghan Markle fyller 40 år.
Flera medlemmar av det brittiska kungahuset har gratulerat Meghan Markle på hennes 40-årsdag.
Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth II var först ut att gratta Meghan på födelsedagen.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
På Instagram skickar prins William och Kate sin hälsning till Meghan Markle.

Meghan Markles och prins Harrys relation till det brittiska hovet har uppgetts vara frostig sedan paret lämnade Storbritannien och talade ut hos Oprah Winfrey.

Men när Meghan på onsdagen fyllde 40 strömmade grattishälsningarna från kungafamiljen in.

Meghan Markle som fyller 40 år under onsdagen har fått flera grattishälsningar i form av tweets och Instagraminlägg från den brittiska kungafamiljen. 

Men hälsningarna, som liknar varandra på många sätt och publiceras i anslutning till varandra, kan framstå som beräknade drag för att upprätthålla en fasad, skriver nöjessajten TMZ

Detta på grund av den kyliga relationen mellan det brittiska hovet och Meghan Markle och prins Harry efter den uppmärksammade intervjun med Oprah Winfrey i våras. 

https://twitter.com/ClarenceHouse/status/1422831081456349193

Anklagelser om rasism

I intervjun berättade Meghan Markle bland annat att hon hade självmordstankar under sin graviditet och inte fick hjälp av kungahuset, samt att en medlem av hovet uttryckt oro för hudfärgen på deras då ofödde son.

Efter intervjun lovade Buckingham Palace att undersöka anklagelserna. Men i ett uttalande skrev hovet också att ”vissa minnesbilder kan variera”, vilket har lett till kritik

Drottningen först ut 

Först ut att gratulera Meghan var drottning Elizabeth, som har sagt att Harry och Meghan är älskade medlemmar av familjen trots allt drama, skriver Express.

Även prins William, Kate Middleton, prins Charles och hertiginnan Camilla har skickat grattishälsningar till den nyblivna 40-åringen. 

https://twitter.com/RoyalFamily/status/1422829977221967875

Meghan firar födelsedagen med jobbkampanj

För att fira sin födelsedag valde Meghan Markle att lansera kampanjen 40x40 – som syftar till att hjälpa kvinnor tillbaka till jobbet efter coronapandemin. Markle vill att människor runt jorden ska lägga 40 minuter på att hjälpa kvinnor, och har redan fått med sig kändisar som Adele och Stella McCartney.

– Eftersom jag fyller 40 år ber jag 40 vänner att lägga 40 minuter av sin tid på att hjälpa en kvinna som är på väg tillbaka till arbetet. Över två miljoner kvinnor enbart i USA och tiotals miljoner runtom i världen har förlorat sina jobb på grund av covid, säger hon i en video, skriver Daily Mail

Nyhetsuppdatering med Anton Gymark

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.