Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kungafamiljen utpekas som sexbrottslingar

Pedofil, homo och på det stora hela en skamfläck.
Ärkekonservative pastor Phelps i USA fortsätter att skända svenska kungafamiljen.
- Vi har lämnat över det till jurister, säger Ann-Christine Jernberg vid hovet.
Pastor Fred Phelps. Det andra gången på kort tid som pastor Phelps kränker svenska kungahuset. Första gången var han allmänt hånfull. Den här gången är det fråga om ärekränkning och grova förolämpningar. Kungen, drottningen och kungabarnen utpekas som sexualbrottslingar. Förra gången reagerade några svenskar genom att skicka bilder på kungafamiljen till pastor Phelps kyrka i Kansas.

Gud hatar Sverige

- Vi har fått era bilder. Det förändrar ingenting, skriver pastor Phelps på hemsidan som han döpt till Gud hatar Sverige. Han tycker särskilt illa om kungen och prinsessan Madeleine. Henne kallar han för oanständig och det han skriver om kungen går inte att återge. Hovet har försökt stoppa pastor Phelps hemsida. - Men det är tydligen väldigt svårt, säger Ann-Christine Jernberg.

Bra att svenskar dog

Pastor Phelps och hans församling i hemstaden Topenka i Kansas fick stor uppmärksamhet när han gick ut och sa att det var bra att tsunamikatastrofen skördade så många dödsoffer. Han tyckte att det var extra bra att svenskar omkom. Pastorns hat mot Sverige och svenskarna flammade upp när den svenske pingstpastorn Åke Green åtalades för att ha hetsat mot homosexuella under en predikan. Han fälldes i tingsrätten men friades i hovrätten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!