Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungafamiljen på glassjakt till sessorna

Framme vid utflyktsstoppet var det dags för lite bus med Estelle och Leonore.
Foto: Sven Lindwall
Både Victoria och Carl Philip hade cyklar av märket Monark.
Foto: Sven Lindwall
Under lördagen syntes delar av kungafamiljen släppa loss på Roxettes spelning i Kalmar.
Foto: Sven Lindwall
Förra veckan var det nygifta prinsparet ute på en paddeltur i Kalmarsund.
Foto: Sven Lindwall

SOLLIDEN. Titta, vem som är ute och cyklar!

Kronprinsessan Victoria tog större delen av hela kungafamiljen på upptäcktsfärd på Öland i går kväll.

Målet var Pressbyrån i Borgholm – och glassinköp till två små prinsessor.

Kungafamiljens sommaraktiviteter

Sedan kungafamiljen samlades på Öland i början av förra veckan har de hunnit med en rad aktiviteter:

■ Familjen var samlad på Victorias födelsedag och på kvällen var det stor middag.

■ Kungen, Silvia, Carl Philip och Sofia hade i förra veckan en egen dag till havs. Sällskapet var ute i timmar till havs och hade lunch i Sandvik.

■ Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har själva varit ute och utforskat Öland med cyklar vid ett flertal tillfällen.

■ Prins Carl Philip, prinsessan Sofia var i lördagskväll på Roxettes konsert i Kalmar med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

■ Prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade en egen dag i förra veckan vid båthuset på Solliden. De paddlade själva ute i Kalmarsund på en paddelbräda.

Det var få som la märke till sällskapet som i går kväll lämnade Sollidens slottsområde på Alvaret på Öland och rörde sig ned mot centrala Borgholm.

Först av alla kom Chris O'Neill i en tunnare dunjacka, och trampade på rejält. Efter honom kom prinsessan Madeleine med prinsessan Leonore i en barncykelstol bakom sig. Leonore hade precis som storkusinen Estelle cykelhjälm på sig.

På vägen pausade de vid OKQ8-macken vid infarten till Borgholm, stället där kungen och Silvia fångades på bild första gången i hans Porsche den 14 juli 1973. Just det datumet som fyra år senare skulle bli deras dotter Victorias födelsedag.

Monarker på Monark

När alla kom ned mot Borgholm cyklade Victoria och Madeleine bredvid varandra. De skrattade och verkade ha en trevlig tur längs med Alvaret. Trots molnen på himlen var temperaturen kring 18 grader och det behövdes inga tjocka ytterjackor.

Med i sällskapet var även det nyblivna prinsparet Carl Philip och Sofia. Carl Philip hade som de andra keps på sig och en grön tröja - precis som han hade kvällen före när han och Sofia var på Roxettes konsert i Kalmar tillsammans med Victoria och Daniel.

Både Victoria och Carl Philip trampade, passande nog, på cyklar av märket Monark.

Victoria och Daniel fick var sin sådan cykel av "cykelkungen" Salvatore Grimaldi när de gifte sig 2010. De fick både en herr- och dammodell, men nu valde Victoria att ta herrmodellen.

Madeleine trampade – även det rätt så passande – på en Kronan-cykel, medan prinsessan Sofia hade en Skeppshult.

Chris O'Neill körde en mountainbike från den amerikanska tillverkaren Trek.

Tittade på löpsedel

När alla rullade in i Borgholm var slutdestinationen Pressbyrån vid torget. Det var dags att inhandla glass till de små prinsessorna.

Utanför fanns Expressens löpsedel med bilden på Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia från Roxettes konsert i Kalmar kvällen före. Carl Philip tittade på löpsedeln när han gick in i Pressbyrån.

Väl framme vid Pressbyrån var det dock först dags för lite bus med sessorna. Carl Philip var den första att busa med prinsessan Leonore. Han lekte tittut med Leonore och hon tyckte det var så kul att hon kiknade av skratt.

Pappa Chris bar Leonore inne på Pressbyrån och efter inköp var det dags att cykla mot Solliden igen.

När Estelle ville att mamma skulle busa mer med henne, sa Victoria:

– Nej, mamma måste sitta på sadeln lite också och cykla.

Väl nere vid Strand hotell valde sällskapet att ta prinsessan Estelles egen väg mot Solliden. Vid dopet 2012 gav Borgholms kommun Estelle en egen promenadstig från Borgholm upp till Sollidens slott: Prinsessan Estelles promenad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.