Kulturministern anmäls till KU

Publicerad
Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth gläds åt Pirate bay-domen.
Nu KU-anmäls hon av Miljöpartiet.
- Här har vi människor som hotas av fängelsestraff i ett juridiskt oklart läge. Då går kulturministern ut och pekar med hela handen, säger riksdagsledamoten Max Andersson (MP) till DN.

I går på en tillställning med SKAP, Svenska kompositörer av populärmusik, ska kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth enligt DN ha sagt:
- Det är möjligt att jag gör mig obekväm när jag säger det här men jag var en av de som gladde sig över utgången i Pirate Bay-målet.
Nu anmäls kulturministern till KU av miljöpartiets Max Andersson.
- Ministerstyre är allvarligt i sig. Det här är nästan ännu värre för hon lägger sig i hur en domstol - som enligt grundlagen ska vara oberoende - ska arbeta, säger Max Andersson till DN.
- Hon har definitivt gått över gränsen, säger Max Andersson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag