Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulturhuset backar
- Tintin får vara kvar

Kulturhuset backar om Tintin.

Böckerna får vara kvar, uppger kulturhuschefen Eric Sjöström och Behrang Miri, den konstnärlige ledaren, i ett pressmeddelande.

– Fel att plocka bort litteratur, säger Behrang Miri.

Beslutet att Tintin-böckerna skulle tas bort från barn- och ungdomsbiblioteket Tiotretton på Kulturhuset i Stockholm kritiserades skarpt från olika håll på tisdagen.

Nu har Kulturhuset alltså backat.

I pressmeddelandet står det att det var ett beslut som Behrang Miri "nu tycker gick för snabbt".

– Jag ville lyfta ett debattinlägg omkring diskrimineringsfrågor, men inser nu att det är fel att plocka bort litteratur, säger Behrang Miri enligt pressmeddelandet.

Har stöd

Han har dock fortsatt stöd av kulturhuschefen Eric Sjöström:

– Frågorna om diskriminering, jämställdhet och normer fortsatt debatteras och diskuteras. Behrang Miri är anställd som konstnärlig ledare för barn och unga för hela Kulturhuset med ett uttalat uppdrag att utveckla det konstnärliga innehållet. Hans uppdrag att jobba tydligare med diskrimineringsfrågor stöder jag till fullo, säger Eric Sjöström enligt pressmeddelandet.

Var beslutet att ta bort Tintin riktigt?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.