Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulorna tog slut - sjuåringen överlevde

Flickornas mamma, pappa och mormor dödades under skottlossningen i Frankrike. Foto: / Solo / Scanpix

Sjuåringen överlevde massakern i franska Alperna enbart för att mördarens ammunition tog slut.

Det är åklagarens nya teori, enligt Daily Mirror.

Flickans brittiska föräldrar och hennes svenska mormor dödades.

Det var i onsdags som massakern ägde rum intill Annecysjön i franska Alperna.

En brittisk familj – mamma, pappa och två döttrar – som var på semester i Frankrike tillsammans med döttrarnas mormor, en svensk kvinna i 70-årsåldern, besköts i sin bil.

Mamman, pappan och mormodern dödades tillsammans med en förbipasserande cyklist som polisen tror blev vittne till massakern.

De två döttrarna var de enda som överlevde.

Familjens fyraåriga dotter gömde sig under sin döda mammas kjol och klarade sig utan fysiska skador. Hon hittades först efter åtta timmar.

Slagen i huvudet

Den äldre dottern, som är sju år gammal, skottskadades i axeln och fick allvarliga huvudskador – enligt den franska åklagaren har hon förmodligen blivit slagen i huvudet med en pistol.

Hon ligger nu nedsövd på sjukhus och hennes tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.

Enligt Daily Mirror säger åklagaren Eric Maillaud att det är ett mirakel att sjuåringen överlevde massakern.

Han tror att hon klarade sig enbart för att mördaren eller mördarnas ammunition tog slut – totalt 25 skott ska ha avlossats.

– Möjligtvis fick de slut på ammunition eller så trodde mördaren att han hade dödat henne och ville komma bort från platsen så snart som möjligt. Jag betraktar det som ett mirakel, säger Eric Maillaud enligt Daily Mirror.

"Hoppas hon kommer prata"

Den fyraåriga flickan har kunnat identifiera sin familj men enligt åklagaren har hon inte sett något av attacken då hon gömde sig.

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail hoppas man därför att sjuåringen ska kunna berätta om vad som hänt när hon vaknar upp.

– Vi hoppas att hon kommer att prata. Det är fruktansvärt för en liten flicka att vara huvudvittne eftersom hon kommer att bli tvungen att prata om sitt eget lidande. Men hon är sju år och kan berätta om hudfärg, färg på kläder och annan information som vi behöver, säger Eric Maillaud enligt Daily Mail.

Oklart motiv

Polisen vet ännu inte vad som ligger bakom massakern eller om det är en eller flera personer som utfört morden.

Som Expressen tidigare berättat spekuleras det bland annat om att det kan handla om en arvstvist med den mördade pappans bror – något som brodern, som själv sökt upp polisen efter massakern, förnekar.

En annan teori är att morden kan kopplas till pappans bakgrund i Irak och att han eventuellt ska ha haft koppling till Saddam Hussein – i dagens Expressen avfärdas dock också den spekulationen av en tidigare underrättelsechef i Baath-regimen.

Enligt BBC uppges nu tre franska poliser vara i Storbritannien och en fjärde ska vara på väg till landet. De ska nu genomsöka familjens hus i jakt på ledtrådar som kan lösa morden.

Åklagaren Eric Maillaud säger på lördagsförmiddagen att flickornas släktingar nu är på plats i Frankrike, skriver TT.

Men eftersom den sjuåriga flickan fotfarande ligger nedsövd är det oklart när de kan träffa henne. Det samma gäller med den fyraåriga flickan, som klarade sig från händelsen utan fysiska skador.

– Jag vet inte när de kan få träffa den lilla flickan. Vi måste vara säkra på att det kan genomföras utan problem, säger Maillaud enligt TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.