Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krukväxt såldes för 160 000 kronor: ”Dyraste”

Bilden är en genrebild på en vitbrokig monstera.
Foto: Shutterstock

En sällsynt krukväxt har sålts för rekordpris på en nyzeeländsk auktionssajt.

Växten med nio blad gick för hela 160 000 kronor, rapporterar CNN.

Den populära krukväxten monsterafingerranka, eller Rhaphidophora Tetrasperma, med vitbrokiga blad gick för rekordhöga 19 297 amerikanska dollar, motsvarande drygt 160 000 kronor.

Växten låg ute på en nyzeeländsk auktionssajt och det var under de sista fyra minuterna på budgivningen som användarna ”foliage_patch” och ”meridianlamb” kämpade om vem som skulle vinna budgivningen. Till slut stod det klart att ”meridianlamb” budat hem växten, skriver CNN.

Dyraste någonsin

Millie Silvester, talesperson för auktionssajten, säger till CNN att växten var ”den dyraste krukväxten som någonsin sålts” på hemsidan.

– Efter ett budkrig i auktionens sista minuter hade den ovanliga plantan över 102 000 visningar och 1 600 bevakningar, vilket bevisar hur mycket ”kiwis” älskar krukväxter, säger Millie Silvester till CNN.

Totalt var det 248 bud som lades på växten.

Monsterafingerranka kommer ursprungligen från Thailand och Malaysia.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.