Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krossade bilruta för att rädda hund – blev utskälld

Flera personer samlades för att hjälpa till. Foto: Facebook
Hunden var törstig efter timmarna i den varma bilen. Foto: Facebook

En fransk bulldogg hittades instängd i en varm bil – och ägaren var inte i sikte. 

Men när en grupp människor valde att krossa rutan och rädda den lilla hunden från värmen fick de skäll av ägaren.

– Han var knappast intresserad av hundens hälsa, utan brydde sig snarare om den krossade bilrutan, säger Hollie Marie Evans som bevittnade händelsen.

En grupp förbipasserande människor såg den lilla franska bulldoggen kämpa i den varma bilen i Surrey, England, och bestämde sig för att agera, skriver brittiska Metro.

Det var 35 grader varmt ute när Hollie Marie Evans, från Sandhurst, filmade räddningsinsatsen, som ägde rum på söndagen. Allt fler människor samlades kring bilen och väntade på att ägaren skulle återvända. Men efter en timme, och ett samtal till polisen som inte kunde komma till platsen, bestämde man sig för att krossa bilrutan, som hade lämnats nervevad med en liten öppen glipa.

Hollie Marie Evans var en av personerna som räddade hunden. Foto: Privat/Facebook

LÄS ÄVEN: Man krossade ruta för att rädda två hundar – stäms 

 

– Temperaturen bara steg och hunden började visa tecken på att det verkligen var ett nödläge. Han började kräkas och andas oregelbundet, säger hon.

Den franska bulldoggen togs ut ur bilen efter att rutan krossats med en hammare – men ägaren kom inte förrän tre timmar senare – upprörd över att personerna hade krossat hans bilruta.

Hunden fick svårt att andras – och började kräkas. Foto: Facebook

– För hundens skull var vi tvungna att få ut honom. Därför bestämde vi oss för att krossa rutan, säger Hollie. 

Han började klaga och veva mot kamerorna, och oroade sig mer över bilen än den räddade hunden.

– Vi väntade i mer än fyra timmar på ägaren. Han var knappast intresserad av hundens hälsa, utan brydde sig snarare om den krossade bilrutan, säger Hollie och fortsätter: 

Hunden var törstig efter timmarna i den varma bilen. Foto: Facebook

– Vi fick inget ”tack”, det var bara massor av hot. 

Den brittiska djurrättsorganisationen RSPCA menar att man, innan man bestämmer sig för att krossa en bilruta, bör ringa polisen. Enligt brittisk lag kan man nämligen göra sig skyldig till skadegörelse om man krossar en bilruta.

– Om djuret mår dåligt och polis inte hinner eller kan komma till platsen, så är många personers första instinkt att krossa rutan för att släppa ut hunden, säger organisationen.

Enligt svensk lag anses en krossad bilruta normalt sett som skadegörelse – men brottsbalkens regler ger viss möjlighet för personer att slippa ansvar för brott om det föreligger ett nödläge. 

Trots relativt behagliga temperaturer utomhus kan värmen stiga till ohanterliga grader i en bil – och det går mycket snabbt. I juli testade Expressens reporter hur det är att sitta instängd i en bil, när det var 24 grader utomhus. 

Efter bara en timme hade temperaturen stigit till nästan 42 grader.

 

LÄS ÄVEN: Det händer med hund och barn i varm bil

https://www.facebook.com/hollie.yummymummy.Evans/videos/10160668869120058/

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!