Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunna Nora, 15, tros ha hittats död

15-åriga Nora Quoirin var på semester med sin familj när hon för drygt två veckor sedan anmäldes som försvunnen.Foto: SHUTTERSTOCK
Sökandet har främst fokuserats till regnskogen runtom hotellet.Foto: FAZRY ISMAIL / EPA / TT NYHETSBYRÅN

Polisen har hittat en kropp i Malaysia som misstänks vara försvunna Nora Quoirin, skriver CNN. 

Den 15-åriga flickan försvann från sovrummet på familjens hotell för nio dagar sedan.

– I nuläget kan vi inte bekräfta att det är Nora, men tyvärr är det troligt, skriver sökorganisationen Lucie Blackman Trust i ett uttalande.

15-åriga Nora Quoirin var på semester med sin familj när hon för drygt två veckor sedan anmäldes som försvunnen. 

Familjen, som är bosatta i London, befann sig då på ett hotell i Malaysias djungel. Nora hade varit i sovrummet, men när pappan Sebastien kom in syntes dottern inte till. Han noterade även att ett fönster stod vidöppet.

Sedan dess har en stor sökinsats uppbådats för att hitta Nora. Sökandet har främst fokuserats till regnskogen runtom hotellet.

Och på tisdagen kommer nya uppgifter i ärendet. Nu har en kropp hittats som misstänks vara 15-åringen, skriver CNN.

Kropp hittad i sökandet efter Nora Quoirin

Det är sökorganisationen Lucie Blackman Trust, LBT, som rapporterar om fyndet i ett uttalande.

”I nuläget kan vi inte bekräfta att det är Nora, men tyvärr är det troligt”, skriver LBT enligt CNN.

Polisen arbetar i nuläget med att fastställa identiteten.

Den biträdande polischefen i Malaysia säger dock till Reuters att han är ”väldigt säker” på att det är Nora Quoirins kvarlevor som har hittats.

Familjen: Blev bortförd

Sedan försvinnandet har Nora Quoirins familj stått fast vid att dottern blivit bortförd. I ett tidigare uttalande förklarade de att Nora har lärande och utvecklingsstörningar som gör att hon ”inte är som andra tonåringar”.

”Nora är väldigt känslig. Utanför familjen är Nora väldigt blyg och kan vara rätt ängslig”, skrev familjen i uttalandet.

Familjen har erbjudit en summa på 10,000 pund, nästan 115 000 kronor till den som kan ge information om dottern.

Malaysiska myndigheter har dock menat att 15-åringen kan ha tagit sig ut genom fönstret självmant. Officiellt rubriceras fallet som en försvunnen person, även om brott inte har uteslutits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.