Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

FBI: Kropp hittad – är troligen Gabby

Sista bilderna på Gabby, 22, före försvinnandet
Gabby Petito är försvunnen.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Gabby Petito och pojkvännen har nyligen besökt flera nationalparker runtom i USA.
Foto: Instagram

En kropp har hittats i samband med sökandet efter försvunna Gabby Petito, rapporterar Fox News. FBI säger att det troligen är Gabby som hittats.

– Tidigare i dag hittades mänskliga kvarlevor som överensstämmer med Gabrielle ”Gabby” Petitos signalement. Vi vet ännu inte vad hon dog av, säger FBI-agenten Charles Jones under en pressbriefing.

Efter beskedet lade Gabbys pappa Joseph upp en bild på dottern på Instagram med kommentaren ”hon berörde världen”, skriver Mirror.

En kropp har hittats i området vid nationalparken Grand Teton i Wyoming där man sökte efter försvunna Gabrielle ”Gabby” Petito. Det bekräftades av rättsläkaren Brent Blue när han anlände till området. Tio minuter senare slutade man söka med hundar på platsen. Över 50 poliser medverkade i sökinsatsen i området som var inne på sin andra dag.

FBI meddelade på Twitter att man skulle gå ut med en uppdatering i Gabby Petito-ärendet kring midnatt svensk tid.

https://twitter.com/FBIDenver/status/1439696546614886400?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1439696546614886400%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Flive-news%2Fgabby-petito-search-missing-woman-brian-laundrie

Under briefingen sade FBI-agenten Charles Jones att de mänskliga kvarlevor som hittats överensstämmer med Gabby Petitos signalement. 

– Vi vet ännu inte vad hon dog av, säger Charles Jones.

Han betonade att det fortfarande behöver göras DNA-test för en bekräftad identifiering men var märkbart känslomässigt berörd under briefingen.

– Detta är en mycket svår tid för Gabbys familj och våra tankar är med dem när de sörjer förlusten av sin dotter, säger Charles Jones.

Kroppen kommer att obduceras under tisdagen.

Efter beskedet om dottern lade Gabbys pappa Joseph Petito upp en bild på henne på Instagram med kommentaren ”hon berörde världen”.

https://www.instagram.com/p/CUBQyRavk6d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
FBI-agenten Charles Jones säger att de mänskliga kvarlevor som hittats överensstämmer med Gabby Petitos signalement.

Gabby försvann spårlöst i slutet av augusti

Gabby Petito, 22, var spårlöst försvunnen sedan den 30 augusti. Hon hade rest omkring i landet med pojkvännen Brian Laundrie och besökt flera nationalparker varav Grand Teton ska ha varit den senaste, men Laundrie återvände nyligen hem till Florida utan henne. Det sista livstecknet från Gabby var ett textmeddelande till familjen den 30 augusti, men hennes mamma tror inte längre att det var dottern som skrev meddelandet.

Ett videoklipp från när paret stoppades av polis efter en fortkörning visar att Gabby är upprörd.

– Vi bråkade i morse. Några privata saker, säger hon i klippet.

Brian Laundrie har hittills vägrat samarbeta med polisen. Polisen har därför bland annat genomfört en husrannsakan i hennes pojkvän Brian Laundries föräldrahem – men själv är han borta, rapporterar Newsweek.

Polisen söker efter Brian Laundrie i ett naturområde i Florida men hittills utan framgång.

”Det är viktigt att poängtera att Brian visserligen är en person som det finns intresse kring vad gäller Gabbys försvinnande men han är inte efterlyst för något brott”, skriver North Port-polisen i ett uttalande.

Mystiska fallet: Nytt spår efter 40 år 

Kvinnan har varit försvunnen sedan 1978.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.