Madelene, 29, hittades död i ett skogsparti tidigare i veckan. Hon har varit försvunnen sedan november.Madelene, 29, hittades död i ett skogsparti tidigare i veckan. Hon har varit försvunnen sedan november.

Madelene, 29, hittades död i ett skogsparti tidigare i veckan. Hon har varit försvunnen sedan november.

En minnesplats från platsen där Madelene hittades. Foto: Elias GiertzEn minnesplats från platsen där Madelene hittades. Foto: Elias Giertz
En minnesplats från platsen där Madelene hittades. Foto: Elias Giertz
Madelene var mamma till tvåbarn. Hon blev 29 år gammal. Foto: Elias GiertzMadelene var mamma till tvåbarn. Hon blev 29 år gammal. Foto: Elias Giertz
Madelene var mamma till tvåbarn. Hon blev 29 år gammal. Foto: Elias Giertz
Polisen misstänker mord. Foto: Elias GiertzPolisen misstänker mord. Foto: Elias Giertz
Polisen misstänker mord. Foto: Elias Giertz
Här hittades Madelene. Foto: Janne Åkesson/SwepixHär hittades Madelene. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Här hittades Madelene. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Det var tidigare i veckan som man hittade mänskliga kvarlevor i ett skogsparti i Upplands Väsby. Foto: Stefan Johansson Sthlm AbDet var tidigare i veckan som man hittade mänskliga kvarlevor i ett skogsparti i Upplands Väsby. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab

Det var tidigare i veckan som man hittade mänskliga kvarlevor i ett skogsparti i Upplands Väsby.

 Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab

Kropp hittad i skog – har nu identifierats

Publicerad

Kvinnan har varit försvunnen i tre månader.

Nu bekräftar polisen: Det är den 29-åriga tvåbarnsmamman Madelene som har hittats död i ett skogsparti i, Brunnby, Upplands Väsby.

Den upphittade kroppen är identifierad och polisen misstänker mord, bekräftar polisens presstalesman Tove Hägg.

I höstas inleddes en förundersökning mot en man efter att tvåbarnsmamman anmält att hon blivit utsatt för grov kvinnofridskränkning under flera månader.

Uppgiften om att det är 29-åriga Madelene från Kalhäll norr om Stockholm, som anmäldes försvunnen i november förra året, som har hittats mördad i Brunnby, bekräftas under fredagen av polisen:

– Man har identifierat kroppen, men jag vet inte exakt hur man ha gått tillväga med identifieringen. Man har varit i kontakt med anhöriga och informerat dem, säger polisens presstalesperson Tove Hägg.

Polisen misstänker mord och åklagare Katarina Lenter leder mordutredningen. Expressen har sökt åklagaren.

I höstas inleddes en förundersökning mot en man som misstänks ha utsatt Madelene för grov kvinnofridskränkning under flera månader, mellan februari och augusti i fjol. Förundersökningen pågår fortfarande och för bara två veckor sedan blev tvåbarnsmamman förordnad ett målsägandebiträde av tingsrätten.

Madelene sågs senast 6 november

Tvåbarnsmamman sågs senast i livet den 6 november i Upplands Väsby, norr om Löwenströmska sjukhuset, enligt lokaltidningen Mitt i Järfälla. Kvinnans mamma har berättat för tidningen:

– Alla lampor i hennes lägenhet var tända. Mobilladdaren satt i väggen och datorn, som hon alltid brukar ha med sig, var hemma.

Mamman var mycket orolig för vad som kunde ha hänt dottern när intervjun gjordes:

– Det är något som inte stämmer. Hon är en person som har stort behov av uppmärksamhet och brukar alltid höra av sig, ringa och säga god natt till sina barn. Det är något som är fel.

Kroppen efter försvunna Madelene hittades i ett skogsparti i Upplands Väsby så sent som i måndags, den 8 februari – alltså inte långt från platsen där hon senast sågs i livet.

Polisen: "Ingen är gripen som misstänkt"

Kan ni säga något om hur hon blivit mördad?

– Nej, vi arbetar fortfarande med en mordutredning. Detaljerna kring det är fortfarande en del i förundersökningen, säger Tove Hägg.

Ingen är gripen som misstänkt, enligt polisen.

Är det någon som är anhållen i sin frånvaro?

– Vi har ingen frihetsberövad i ärendet.

Är det svaret på frågan om någon är anhållen i sin frånvaro?

– Jag vet att ingen i ärendet är frihetsberövad.

Texten uppdateras.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag